Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

K výrobě croissantů potřebujeme jen kynuté těsto a nutellu nebo jinou lískooříškovou pomazánku, kterou máme rádi. Pokud se rozhodnete použít kupované těsto, budou croissanty hotové skutečně za chvilku.

Sladké croissanty jsou oblíbenou snídaní i svačinou dětí i dospělých. Tyto jsou velmi jednoduché, a navíc rychlé. Je velice pravděpodobné, že jak rychle budou upečené, tak rychle, a možná i rychleji, zmizí z talířů. Jsou tak dobré, že si každý s chutí přidá.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Croissant

Croissant  je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného kynutého těsta, prokládaného změklým máslem, tyto vrstvy se vyvalují. Tomuto způsobu zpracování se říká laminování. Pečivo lze péci bez náplně nebo i s náplní. Plní se nugátem, čokoládou, marcipánem, lze použít i slanou verzi, kdy náplň tvoří šunka, sýr nebo špenát.

Jak na výrobu croissantů s nutellou?

Nepotřebujete skutečně nic jiného než kynuté těsto a lískooříškovou pomazánku (nutellu).

  1. Kynuté těsto rozválíme na tenký plát.
  2. Celý plát až do krajů potřeme nutellou. Síla vrstvy záleží na tom, jak moc chceme mít croissanty sladké.
  3. Poté plát přehneme na polovinu a rozkrájíme pomocí nože nebo rádýlka na trojúhelníky.
  4. Trojúhelníky svineme špičkou nahoru a necháme dokynout.
  5. Připravené croissanty potřeme vejcem a dáme péct. Po upečení je ještě můžeme pocukrovat.

Kromě cukru lze na hotové croissanty nasypat nasekané ořechy. Croissanty můžeme připravit i naslano.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky