Pečené čokoládové donuty

recepty73 Kuchař: recepty73

Moučníky , Kynuté 0 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
10 g sušeného droždí
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru krupice
cca 200 ml mléka
100 ml rozpuštěného másla
2 lžíce rumu
pomerančová kůra
špetka soli
1 vejce
čokoláda - mléčná nebo hořká, dle chuti (cca 100 g)
Dále:
rozpuštěné máslo
hnědý rum
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukry, sůl, droždí, jemně nastrouhanou kůru zhruba z půlky pomeranče, drobně nasekanou čokoládu smícháme v míse, přidáme vlažné máslo a mléko, vejce a rum a vymícháme hladké těsto, které pod utěrkou necháme na teplém místě cca 3/4 hodiny kynout. Během kynutí ještě jednou propracujeme.

  2. Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, ze kterých vykrojíme skleničkou od frťánka nebo tvořítkem střed a přeneseme je na plech vyložený pečící fólií nebo papírem, kde je necháme ještě 15 minut odpočinout.

  3. Pečeme na 170 stupňů dorůžova a ještě horké je potíráme rozpuštěným máslem, do kterého můžeme přidat trochu rumu. Donuty posypeme bohatě moučkovým cukrem a necháme alespoň trochu zchladnout, aby nám nebylo ouvej, protože jak zmizí z plechu jeden, ostatní ho hned následují...

Poznámka

Odřezky těsta a středy z donutů peču zároveň s donuty, které též potírám máslem a cukruji, odkrájené těsto opět nezpracovávám...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené čokoládové donuty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: donuty recept čokoládové donuty

Zapomněl/a jsem heslo