Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Modelovací hmotu připravíme také z pěnových bonbonů marshmallow
Zdroj: Pixabay-NoName

Pěnové bonbony marshmallow teplem změknou a můžeme je s dalšími surovinami zpracovat na modelovací hmotu podobnou té ze sušeného mléka nebo vařené. Hmota z bonbonů je chutná, hodně sladká a variabilní.

Pokud máme vícebarevné bonbony, pečlivě oddělíme každou barvu zvlášť, protože smícháním barev by výsledek byl nehezky zašedlý. Bílou hmotu získáme z bílých bonbonů. Hmotu z určité barvy není nutné přibarvovat, výsledkem je hezky pastelový odstín.

Jak na marcipán z marshmallow

Využijeme mikrovlnnou troubu.

  1. K 200 g bonbonů na talíři přidáme šťávu z půlky citronu a zahřejeme asi 20 sekund v mikrovlnce na plný výkon, až se bonbony úplně rozpustí. Pozor ale na připálení.
  2. Vařečkou potřenou olejem promícháme a začneme přidávat přesátý moučkový cukr. Část cukru lze nahradit práškovým kakaem.
  3. Když už hmota tolik nelepí, přendáme ji na vál a dále zpracováváme rukama s cukrem na tužší „těsto“. 
  4. Rozvalujeme na válu poprášeném cukrem nebo škrobem či mezi dvěma fóliemi.
  5. Aby se výrobky leskly, potřeme je stolním olejem.
 
Hmota z pěnových bonbonů je díky ochucení základu velmi chutná.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky