Chcete upéct dort a nemáte dortovou formu? Jde to - podle našich rad a tipů to zvládne každý
Dortových forem je mnoho druhů i tvarů. Ale co dělat, když doma žádnou formu nemáme? Upéct dort bez formy vyžaduje jen minimální šikovnost. Poradíme, jak na to.
Základem je nízký plech na pečení, který je součástí každé trouby. Stačí vytvořit piškotové těsto podle našeho návodu nebo podle jiného receptu a upéct na plechu. Můžeme pak vytvořit hranatý dort nebo z korpusu poskládat podle našeho návodu dort kruhový.
Jak dort složit
Připravíme si krém, kterým budeme dort plnit. Můžeme využít lahodný krém z našeho magazínu. Z vychladlého korpusu nakrájíme pravidelné pruhy (nejlépe podle pravítka), každý průběžně mažeme krémem a skládáme od středu do kruhu. První namazaný pruh stočíme do šneka a postavíme na hranu jako komín.
Další namazaný pruh navazuje vždy tam, kde končil předcházející. Takto složíme celý dort. Nezapomeneme jej dobře vychladit a pak potřít zbytkem krému, čímž se zakryjí případné nerovnosti. Takto složený dort je velmi zajímavý na řezu.
Zdobení dortu záleží na šikovnosti a možnostech tvůrce, nabízíme jednoduché nápady pro každého začátečníka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 14 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nadýchaný piškotový korpus. Rady nejen pro začátečníky
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Pečená dýně hokaido chutná znamenitě. Vyzkoušejte k ní oblíbené kombinace koření a bylinek podle nejlepších receptů
Komentáře