Jak na křupavé palačinky. Obvykle je připravujeme jemné a vláčné, pouze s malým množstvím tuku, ale jde to i jinak
Palačinky jsou pochoutkou pro děti i dospělé. Dají se připravit a dozdobit různými způsoby, ať už nasladko nebo naslano. Nejraději je chystáme jemné a vláčné, ale jde to i jinak.
Palačinky jsou velmi oblíbené a ceníme si, když na jejich přípravu spotřebujeme co nejméně tuku. Výsledkem je pak jemná tenká palačinka, která je příjemně vláčná. Těsto na palačinky připravujeme pečlivě podle osvědčených receptů a dáme si záležet na správném odměření surovin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct křupavé palačinky
Pokud jsou jemně křupavé pouze okraje palačinek, je to pochoutka, ale aby byly křupavé celé palačinky, to obvykle není žádoucí. Pokud toho přece jen chceme dosáhnout, je rada snadná. Nešetříme na tuku, hotové palačinky rovnáme každou zvlášť na talíř a konzumujeme je co nejdříve po usmažení. Většinou je také pečeme z větší vrstvy těsta. Výsledkem jsou sice křupavé, ale tučnější a velmi syté palačinky.
Palačinky připravujeme především nasladko - potíráme je džemem, zdobíme jogurtem nebo zakysanou smetanou, podáváme s čerstvým ovocem. Chutné jsou i naslano - např. se špenátovou náplní a posypané strouhaným sýrem. Můžeme se nechat inspirovat těmi nejoblíbenějšími recepty.
Komentáře