Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na křupavé palačinky. Obvykle je připravujeme jemné a vláčné, pouze s malým množstvím tuku, ale jde to i jinak
Pixabay

Palačinky jsou pochoutkou pro děti i dospělé. Dají se připravit a dozdobit různými způsoby, ať už nasladko nebo naslano. Nejraději je chystáme jemné a vláčné, ale jde to i jinak.

Palačinky jsou velmi oblíbené a ceníme si, když na jejich přípravu spotřebujeme co nejméně tuku. Výsledkem je pak jemná tenká palačinka, která je příjemně vláčná. Těsto na palačinky připravujeme pečlivě podle osvědčených receptů a dáme si záležet na správném odměření surovin.

Jak upéct křupavé palačinky

Pokud jsou jemně křupavé pouze okraje palačinek, je to pochoutka, ale aby byly křupavé celé palačinky, to obvykle není žádoucí. Pokud toho přece jen chceme dosáhnout, je rada snadná. Nešetříme na tuku, hotové palačinky rovnáme každou zvlášť na talíř a konzumujeme je co nejdříve po usmažení. Většinou je také pečeme z větší vrstvy těsta. Výsledkem jsou sice křupavé, ale tučnější a velmi syté palačinky.
Palačinky připravujeme především nasladko - potíráme je džemem, zdobíme jogurtem nebo zakysanou smetanou, podáváme s čerstvým ovocem. Chutné jsou i naslano - např. se špenátovou náplní a posypané strouhaným sýrem. Můžeme se nechat inspirovat těmi nejoblíbenějšími recepty.

 

 

Tento tip je užitečný  (5x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům