Jak na to, aby se v krupičné kaši netvořily žmolky. Vyzkoušejte jednoduché triky a kaše bude krásně hladká
Krupičná kaše je považována za velmi jednoduché jídlo, snadné na přípravu. Skutečně taková je - pokud víme, jak na to. Naše kaše by v sobě neměla mít žádné žmolky, ale naopak být pěkně hladká. Jak toho dosáhnout?
Jak docílit toho, aby krupičná kaše byla opravdu dokonalá - přesně taková, jakou si pamatujeme z dětství? Nejspíš nám poradí naše maminky i babičky, které vše určitě dobře vědí. Kolik dát správně krupice a jak při vaření kaše postupovat, popisuje náš další článek:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit hladkou krupičnou kaši
- Krupici si dobře odměříme - přesnou dávku krupice, rozhodně ne od oka. To je základem úspěchu.
- Také během vaření nepřisypáváme další krupici, když nám kaše připadá řídká. Raději jsme trpěliví - pokud jsme dali dobrou míru, kaše brzy zhoustne.
- Krupici dopředu namočíme do chladného mléka a necháme ji alespoň 20 minut odpočívat, ještě lepší je delší čas, třeba i několik hodin.
- Krupici lze namočit jen do části potřebného mléka, zbývající odměřenou část mléka ohřejeme a přidáme teprve až kaši budeme vařit.
- Pokud používáme jiné než kravské mléko (např. sojové v prášku), tak krupici namočíme do chladné vody a prášek přidáme až během vaření kaše.
- Důležité pravidlo je vařit kaši za stálého míchání. Jakmile totiž polevíme, hlavně ze začátku, hrudky a žmolky se rády začínají tvořit.
- Kaši nevaříme příliš prudce, ale pozvolna, na mírném ohni.
- A pokud se přece nějaká hrudka objeví, vše zachráníme tyčovým mixérem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 9 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit nejlepší krupicovou kaši. Jednoduchý postup, u kterého se vyplatí držet receptu
Václavky jsou houby podzimu. Potřebují důkladně povařit a jsou skvělé do gulášů i k zavařování
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Komentáře