Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sójové nudličky, kostky a plátky - na co se hodí a jak je připravit, abychom si na nich pochutnali
Zdroj: Top recepty

Sójové nudličky, kostky a plátky vždy nejprve povaříme a dobře ochutíme, tím je připravíme na použití v mnoha oblíbených pokrmech. Inspiraci a osvědčené recepty na jejich zpracování najdeme v našem receptáři.

Snadné a pohodlné vaření

Hodí se všude tam, kde bychom použili maso. Základní příprava před zpracováním je vždy stejná. Nejprve je povaříme podle návodu na sáčku, do vody přidáme kromě soli libovolné koření. Kostky velmi dobře vstřebají chutě. Po uvaření je můžeme nechat marinovat (alespoň hodinu). Není to však nutné. 

Sójové kostky

Pak všechnu vodu slijeme a kostky lehce vymačkáme. Lze je ještě pokrájet na menší kousky a tím jsou již připravené na další použití. Hodí se do jídel vařených, smažených i zapékanýchNa přípravu gulášů (včetně segedínského) nejprve osmahneme na tuku cibulku, pak teprve přidáme kostky a dále postupujeme jako obvykle. 

Sójové nudličky

Nudličky jsou výborné dušené s rajčaty, paprikou, italským kořením a česnekem. Hodí se k rýži, bulguru, těstovinám i bramborám. Jsou chutné na cibulce a kmíně, podávané s knedlíkem a kysaným zelím. Používáme je do receptů podle asijské kuchyně.

Sójové plátky

Sójové plátky podáváme především k omáčkám. Můžeme je dokonce balit jako řízky, plnit po rozkrojení jako kapsu nebo grilovat. Před grilováním plátky nejprve namarinujeme, nejlépe přes noc, aby měly výraznější chuť. Použijeme grilovací koření a třený česnek.

Sójové kostky, plátky i nudličky jsou levné a trvanlivé, jejich použití je snadné a pohotové. Můžeme je mít doma koupené do zásoby a podle potřeby z nich uvařit chutné jídlo. Jsou rostlinného původu, proto je ocení i vegetariáni.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky