Proč dávat mléko do bramboráků? Naše babičky nám dobře radily
Oblíbené bramboráky jsou vlastně jednoduché bramborové placky. Na těsto potřebujeme sice jen několik surovin, ale výsledek chutná zcela úžasně. S těstem můžeme různě experimentovat, třeba přidat mléko.
Základem těsta na bramboráky jsou samozřejmě brambory. Kromě brambor do těsta potřebujeme trochu hladké mouky a vajíčko, na dochucení majoránku, sůl a hodně česneku, na smažení tuk (olej, sádlo). Těsto můžeme ještě nějakým způsobem vylepšit např. přidat mléko, jak ukazují následující recepty.
Jak a proč dávat mléko do bramboráků
Postup přidávání mléka je zcela jednoduchý.
- Brambory nejprve nastrouháme, potom z nich slijeme přebytečnou vodu a co nejdříve ji nahradíme horkým mlékem. Dobře zamícháme a můžeme začít smažit.
- Hotové bramboráky budou nejen velmi chutné, ale co hlavně - zachovají si pěknou světlou barvu. Brambory v nich neztmavnou, jak by se bez použití mléka stalo.
TIP: Pokud mléko zrovna nemáte po ruce, vyzkoušejte přidat citrónovou šťávu, výsledek bude obdobný.
Doporučujeme zhlédnout následující videorecept, který předvede postup přípravy bramboráků s přidáním horkého mléka do těsta.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Jak nepřipálit mléko? Už naše babičky si uměly poradit v každé situaci a z jejich moudrosti se můžeme učit i my
Jak připravit ty nejkřupavější bramboráky? Máme pro vás 2 důležité rady našich babiček
Komentáře (4)