Jak připravit perlivou limonádu z květů černého bezu? Podle jednoduchého návodu to zvládne i začátečník
Mnoha lidem se při zmínce o květu černého bezu vybaví bezová šťáva či bezový sirup. Recepty se dědí z generace na generaci a mnozí si bez "bezovky" ani nedovedou představit léto. Jedná se totiž o osvěžující nápoj, který je vítaný hlavně v horkých dnech. Proč tentokrát ale nezkusit i netradiční perlivou limonádu?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Limonáda z květů černého bezu
Všechny suroviny kromě květů, které si musíte v přírodě nasbírat, jsou běžně k dostání v obchodech a před chystáním limonády je mějte už doma k dispozici. Samotná příprava je pak velmi rychlá a snadná.
- Na pět litrů limonády potřebujeme 4,5 litru vody, 10-15 květů černého bezu, 37 dkg cukru, 1 citron, 0,5-1 dcl citronové šťávy a špetku kvasnic.
- Nejprve si do hrnce nalijeme vodu a přidáme květy černého bezu, které jsme si předem lehce opláchli a zkontrolovali, aby v nich nebyly nečistoty a hmyz.
- K tomu přidáme cukr a citron pokrájený na kolečka.
- Veškeré suroviny společně krátce povaříme a poté odstavíme z plotny.
- Po vychladnutí přidáme 0,5 – 1 dcl citronové šťávy a špetku kvasnic (droždí).
- Tip: Kvasnice dávejte vždy až do studeného nálevu. Pokud byste je vložili do hrnce ihned po uvaření, kvasnice by se zničily a nedosáhli byste perlivosti limonády.
- Takto připravenou limonádu necháme 24 hod. odstát a poté ji slijeme a přecedíme do čistých lahví.
- Limonáda nejlépe chutná, když je dobře vychlazená z lednice.
Pokud dáváte přednost tradiční bezové šťávě, máme pro vás video-recept, který vám pomůže s její přípravou. Máte i Vy nějaký zajímavý tip, o který byste se s námi chtěli podělit? Budeme rádi, když nám ho napíšete pod článek do komentáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 3 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 5 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno před 14 hodinami
Gulášová polévečka
Přidáno před 16 hodinami
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Přidáno 13. 9. 2024 21:15
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit perníčky a vyvarovat se chyb. Rady a vychytávky pro začátečníky
Cukrář Maršálek: Čokoládu na vánoční pečení kupujte už teď, pak bude drahá. Za 30 Kč ale kvalitu nečekejte, ani v akci
Jak připravit sirup z květů černého bezu zastudena. Recepty na lahodné osvěžení z léčivých květů nám poradí
Komentáře