Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vosí hnízda (nebo také včelí úly) jsou nepečené vánoční cukroví, které zpravidla připravujeme těsně před Vánocemi. Možností, jakou příchuť těsta zvolíme, je hned několik - klasické kakaové, ořechové nebo také s kokosem.

Toto nepečené cukroví je velmi jednoduché na přípravu. Těsto se skládá z namletých piškotů a podle receptu přidáváme kakao, mleté ořechy nebo strouhaný kokos. Vzniklé těsto tvarujeme pomocí formičky. Hnízda plníme nejčastěji máslovým krémem, nebo také marmeládou a vaječným koňakem.

Jak se připravuje máslový krém

Na krém do vosích hnízd si připravíme tyto suroviny: 150 g másla, dále 4 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr a 4 lžíce rumu.

  1. Nejprve si připravíme máslo, aby nám při pokojové teplotě změklo.
  2. Nyní smícháme všechny ingredience v míse a ušleháme dohladka.

Základní krém lze přichutit přidáním další suroviny, takto jednoduše můžeme připravit více variant vosích hnízd:

  • Kávová příchuť: přidáme jemně mletou kávu.
  • Oříšková příchuť: krém smícháme s pomletými vlašskými ořechy.
  • Kakaová příchuť: nejčastěji využíváme kakao holandského typu.
  • Čokoládová příchuť: stačí najemno nastrouhat mléčnou čokoládu.

Báječná nepečená vosí hnízda, nebo chcete-li včelí úly, s ořechovou příchutí si můžete připravit podle tohoto videoreceptu. Jakou příchuť vosích hnízd máte nejraději? Podělte se s námi o inspiraci v komentáři pod článkem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky