Jak připravit krém do vosích hnízd? Základem je žloutek s máslem, ovoněný rumem
Vosí hnízda (nebo také včelí úly) jsou nepečené vánoční cukroví, které zpravidla připravujeme těsně před Vánocemi. Možností, jakou příchuť těsta zvolíme, je hned několik - klasické kakaové, ořechové nebo také s kokosem.
Toto nepečené cukroví je velmi jednoduché na přípravu. Těsto se skládá z namletých piškotů a podle receptu přidáváme kakao, mleté ořechy nebo strouhaný kokos. Vzniklé těsto tvarujeme pomocí formičky. Hnízda plníme nejčastěji máslovým krémem, nebo také marmeládou a vaječným koňakem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se připravuje máslový krém
Na krém do vosích hnízd si připravíme tyto suroviny: 150 g másla, dále 4 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr a 4 lžíce rumu.
- Nejprve si připravíme máslo, aby nám při pokojové teplotě změklo.
- Nyní smícháme všechny ingredience v míse a ušleháme dohladka.
Základní krém lze přichutit přidáním další suroviny, takto jednoduše můžeme připravit více variant vosích hnízd:
- Kávová příchuť: přidáme jemně mletou kávu.
- Oříšková příchuť: krém smícháme s pomletými vlašskými ořechy.
- Kakaová příchuť: nejčastěji využíváme kakao holandského typu.
- Čokoládová příchuť: stačí najemno nastrouhat mléčnou čokoládu.
Báječná nepečená vosí hnízda, nebo chcete-li včelí úly, s ořechovou příchutí si můžete připravit podle tohoto videoreceptu. Jakou příchuť vosích hnízd máte nejraději? Podělte se s námi o inspiraci v komentáři pod článkem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
7 receptů na včelí úlky: Toto nepečené cukroví chutná naprosto báječně
Jednoduchá vychytávka na snadné vyklápění vosích hnízd. Za pomoci kousku mikrotenu půjdou z formičky hravě
Komentáře