Jak připravit mraženou kukuřici? Vaření s ní je velmi jednoduché a rychlé. Poradíme, jak na to
Kukuřice má své místo v naší kuchyni, použít můžeme čerstvou (nejlépe cukrovou) nebo konzervovanou v nálevu či mraženou. Mraženou připravíme snadno a rychle, její využití je široké. Vyzkoušet můžeme ty nejoblíbenější způsoby.
Mraženou cukrovou kukuřici po vyjmutí z mrazničky krátce povaříme - buď v páře, což zachová více důležitých látek, nebo ve vodě. Uvařená je během chvilky, zvlášť pokud se jedná o samotná kukuřičná zrna - stačí jim 5 minut vaření. Mrazit se mohou i celé klasy, jenže zaberou v mrazničce zbytečně mnoho místa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití kukuřice v kuchyni
Uvařenou kukuřici přidáváme do polévek, omáček, rizot a jídel na způsob "číny". Můžeme ji přidávat do směsí a zapékat, hodí se k bramborám, rýži i těstovinám. Používá se k plnění paprik a cuket, opět ve směsi s dalšími surovinami, včetně sýrů. Plníme jí tortilly. Po uvaření a vychlazení kukuřici použijeme do chutných salátů a pomazánek.
Rychlé vaření s kukuřicí
Vyzkoušet můžeme např. "Dvacetiminutový těstovinový oběd", ve kterém má kukuřice své místo, společně s uvařenými těstovinami, masem (tentokrát z konzervy) a další zeleninou. Výborný rychlý pokrm nás příjemně zasytí, oceníme ho např. v létě na chalupě.
Kukuřice je výživná surovina pro rychlé, zdravé a chutné vaření. Našim pokrmům dodá nejen novou chuť, ale i pěknou barevnost.
Komentáře