Domácí sekaná - jemná

pavelk Kuchař: pavelk

Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

800 g mletého vepřového masa
200 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
majoránka dle chuti
3 vejce
kmín
22 g soli
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vše, mimo kmínu, zamícháme, ještě projedeme ponorným mixérem, dáme do hnětače a pořádně uhněteme.

  2. Vytvoříme šišku, kterou posypeme kmínem, dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi hodinu. V průběhu pečení poléváme vypekem.

  3. Po upečení ji zabalíme do alobalu, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na plátky. Pokud nemáte hovězí, tak dáte 1 kg vepřového masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 233 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí sekaná - jemná

  • Lenunka Lenunka

    pavelk: tak já tolik sekaných najednou nedělám, stačí mi ta pekárna :-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    zdenka.s: i peču v pekárně, mám tu recept:
    https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
    v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat :-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Lenunka : v pekárně jsem sekanou ještě nedělala, na jakém programu mícháte :-? a pečete v troubě nebo taky v pekárně ?

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Lenunka: Kdybys si všimla strukturu sekané v doplněných fotkách, tak je zřejmé, že maso bylo jen pomleté. Zatím co tento recept je projetý i ponorným. Kdybych měl kutr, tak sekanou dělám v něm.<3

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    pavelk: dokážu si tam představit těch 800 + 200 g masa, co je uvedeno v surovinách:-)
    Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    pavelk: pro regiment:-O:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Lenunka: Dokážeš si představit dělat takové množství, viz nový fotka, v pekárně, nebo ručně?:-*

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Eja57: já většinou dělám sekanou v domácí pekárně, taky to nechávám hodně promíchat před pečením a je to úplně jiné než míchané ručně :-)

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Eja57: Ano, i to je dobrý způsob, naplácat sekané na zadek.:-D:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Líbí se mi ten postup zpracování mletého ( i tom, že tam není žádná houska) - babička mne vždycky učila s hotovou hmotou na sekanou mlátit o prkénko/pracovní desku nebo při menším množství přehazovat mezi dlaněmi, vyžene se z ní vzduch a dobře drží...ten hnětač asi funguje úplně jinak ale dle foto hodně dobře:yes:
    Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne;-(...tak 10x s ní praštím a dost:-D

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    yanull: :-) Děkuji. Na zpracování mletých mas si dávám obzvlášť záležet. Pokud míchám směs na sekanou, mozaiky a nebo na klobásky, tak provedu zkoušku, a to tak, že ze směsi odeberu kousek, vytvaruji placku a nalepím si ji na dlaň. Pokud vydrží viset déle než 10 vteřin, je směs řádně promíchaná, a nemusí být v ni žádné hovězí.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Sekaná s hovězím masem se mi zdá více šťavnatější a hezky váže. Tato má pěknou strukturu. Je vidět, že je dobře propracovaná :yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: jemná domácí k sekaná recept domácí jemná sekaná recept

Zapomněl/a jsem heslo