Jak upravit kopřivy do nádivky? Odpovídáme na dotazy začátečníků
Čerstvé kopřivy žahají, což není pro pokožku příjemné. Abychom je mohli použít do velikonoční nádivky, nemusíme provádět žádná kouzla. Nasbíráme a upravíme je k použití velmi jednoduše.
Kopřivy sbíráme na čistých lokalitách. Vršky rostlin stříháme nůžkami a pokožku nám ochrání rukavice. Doma otrháme jen listy nebo použijeme celé vršky mladých rostlin. K přípravě pokrmů máme více možností. Kopřivami do nádivky nešetříme, jsou velmi zdravé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upravit kopřivy do nádivky
Jeden způsob je nejrychlejší:
- Kopřivy propláchneme na nekovovém sítu.
- Přelijeme horkou vodou a necháme okapat.
- Pokrájíme na kousky, aby se lépe rozmístily v těstě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 34 minutami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční hlavičku neboli nádivku s námi zvládnete podle osvědčeného receptu
Lilek nebo baklažán: Máme pro vás vydatnou dávku inspirace, jak tuto chutnou zeleninu zpracovat v kuchyni
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Komentáře