Česká kuchyně: Uvařte si hovězí guláš podle poctivého receptu, který nic nepřekoná
Poctivý hovězí guláš patří mezi velmi oblíbené tradiční pokrmy. Základní příprava se může zdát zdlouhavá, avšak správně připravený guláš potřebuje trochu času a péče, aby získal báječnou chuť a tmavou barvu.
Hovězím gulášem potěšíte strávníky každého věku. Každý guláš má mít v základu velkou dávku cibule, díky které získá krásnou barvu a dochutit ho můžete česnekem i majoránkou. Inspirujte se osvědčeným receptem, který si zamilujete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit hovězí guláš
Připravit lahodný hovězí guláš není příliš složité. Pamatujte na to, že mu prospěje proležení do dalšího dne, aby se chutě rozvinuly.
Na přibližně 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve oloupejte cibuli i česnek. Dále cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky.
- Nyní maso očistěte a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 3x3 cm.
- V tlakovém hrnci rozehřejte sádlo a pomalu na něm orestujte cibuli dozlatova až do zlatohněda.
- K cibuli přidejte maso a restujte do zatažení. Maso osolte, opepřete, ochuťte kmínem, mletou paprikou, gulášovým kořením a přimíchejte také rajčatový protlak. Vše dohromady orestujte a podlijte vývarem či vodou.
- Guláš provařujte 20–40 minut do změknutí masa.
- Nyní připravte jíšku, kterou vlijete do guláše a zahustíte ho tak podle potřeby.
- Dále přidejte prolisovaný česnek, majoránku i nakrájenou papriku a vařte dalších 10 minut.
- Hotový guláš podávejte s čerstvým krajícem chleba nebo s kynutým knedlíkem.
Tip: Abyste získali báječnou barvu a chuť guláše, je třeba dávat pozor na nejčastější chyby, kterých se můžete dopustit.
Pojďte si s pomocí snadného videonávodu uvařit hovězí guláš, za který zaručeně sklidíte velkou chválu. V případě, že guláš vaříte v tlakovém hrnci, bude hotový raz dva a navíc šetříte energii. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře