Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uvařit výborný guláš zvládne podle dobrého receptu i začátečník. Pokud dodržíme několik základních pravidel, nemáme co zkazit a můžeme jen překvapit. Výsledek ale může zkazit nevhodně zvolená nebo nepovedená příloha. Co se tedy ke guláši hodí?

Při přípravě guláše můžeme sáhnout po hovězím mase nebo zvěřině. Zvolíme-li vepřové maso a přidáme zelí, máme segedínský guláš. Můžeme ale najít i recepty, ve kterých je použito drůbeží nebo králičí maso. Co všechno lze ke guláši podávat za přílohy? Možná budete překvapeni.

Jak a s čím podávat guláš

V kuchyni se fantazii meze nekladou, a tak si můžeme dovolit experimentovat. Můžeme zvolit tradiční přílohu nebo lehčí a zdravější variantu.

  1. Klasikou je houskový knedlík, který můžeme zakoupit v každém obchodě nebo si ho uvařit. Není to nic složitého.
  2. Pokud nemáme času nazbyt, neuděláme chybu, když ke guláši nakrájíme čerstvý chleba. Jeho chuť s gulášem skvěle ladí. Nahradit ho můžeme i jiným druhem pečiva.
  3. Můžeme uvařit také těstoviny nebo rýži. Zde si ale musíme pohlídat, abychom přílohu nerozvařili. Proto pečlivě hlídejte čas a ke konci pro jistotu ochutnávejte.
  4. Méně častou přílohou jsou brambory a přílohy z nich připravené. Sem řadíme bramborové noky, halušky, bramboráky nebo bramborou kaši, lokše či placky.
  5. Vyznavači zdravého životního stylu si mohou ke guláši uvařit bulgur, pohanku nebo kuskus.
Talíř lze před podáváním ozdobit kolečky cibule, petrželkou, paprikou, a kdo má rád ostré, přidá si chilli papričku. Nechte se od nás inspirovat a uvařte si gulášek podle našeho videoreceptu. A do komentářů nám můžete napsat, jaká je vaše nejoblíbenější příloha.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více