Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit prasklé vejce. Zvládneme to jednoduše a snadno s jednoduchým trikem
Zdroj: Unsplash

Někdy nám vajíčko napraskne, obvykle při neopatrné manipulaci, a v tom případě ho musíme spotřebovat co nejdříve. Můžeme ho uvařit natvrdo a pokud použijeme jednoduchý postup, nemusíme se obávat, že by část vajíčka ze skořápky vytekla.

Vajíčka potřebují velmi opatrnou manipulaci, jenže i navzdory šetrnému zacházení si občas všimneme, že je některé z nich naprasklé. Nejjednodušší je ho rozklepnout a spotřebovat co nejdříve, pokud ovšem víme, že k naklepnutí došlo teprve nedávno. 

Jak snadno uvařit prasklé vejce

Když máme vajíček málo a potřebujeme i to naprasklé uvařit navrdo, pomůže nám jednoduchý fígl. Aby nám při vaření nevyteklo, podržíme ho nejprve chvíli na kovovém cedníku nad horkou párou. Tímto způsobem vrstvička bílku ztuhne a pak ho již můžeme dovařit běžným způsobem.

Jak připravit výborné vajíčkové pomazánky, poradí náš další článek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více