Jak zdobit jídlo pro děti zeleninou, aby bylo nejen chutné, ale i lákavé na pohled
Blíží se čas svátků, kdy stoly praskají pod tíhou občerstvení. Při servírování pohoštění nezapomínáme na nejmenší strávníky a na to, že se jí i očima. Poradíme vám, jak nápaditě použít zeleninu, aby pokrmy pro děti vypadaly lákavě a chutně.
Děti tyto ozdobené pokrmy ocení, jsou pro ně zábavným zpestřením všedních jídel. Zdobíme nejen snídaňové kaše ovocem, ale kouzlit se dá i se zeleninou. Zeleninové kreace zkoušíme na chlebíčcích, obložených talířcích nebo přílohách k hlavnímu jídlu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čtyři tipy zdobení zeleninou
Nápadů na zdobení jídla je nespočet. Kombinujeme různé druhy zeleniny a využijeme jejich pestrou škálu barev.
- Jeden z nejjednodušších způsobů je vykrájet zeleninu do různých tvarů např. hvězdiček nebo kytiček. Dobrými pomocníky jsou vykrajovátka na cukroví.
- Dalším způsobem je ozdobné krájení zeleniny. Vytvoříte např. různé smajlíky nebo oči na veselý sendvič.
- Kreativnější kuchaři tvoří zvířátka přímo ze zeleniny např. myšky nebo berušky z ředkviček, oliv nebo rajčat.
- Můžete dokonce vytvořit autíčko nebo vláček vydlabáním zeleniny, např. papriky, kterou následně ještě naplníte různými druhy pomazánek.
Tip: Tím, že budete zdobit dětská jídla zeleninou, vzniknou vám velké zbytky odkrojků. Ty můžete upotřebit do míchaných zeleninových salátů nebo do zeleninové směsi s masem, nepřijde pak žádný kousek nazmar.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 4 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 23 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší kaše pro děti: Rýžová, jáhlová, kukuřičná a další. Kdy s nimi začít a jak je správně uvařit?
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Jak na zdobení sýrem. Studené pohoštění díky tomu získá na kráse!
Komentáře