

Skřivánková polévka
Suroviny Hrnec ( více než 6 porcí)
- 4 mrkve
- 4 petržele
- 1/4 většího celeru
- pár brambor
- 1 konzervu hrášku
- 1 vejce
- trocha petrželové natě
- trocha libečku
- trocha majoránky
- masový vývar nebo bujón (klidně i zeleninový)
- cibule
- Na zásmažku:
- tuk
- mouka
Postup přípravy receptu
Mrkve, petrže
l, celer a brambory nakrájíme na malé kousky (v případě mrkve a petržele nejlépe na kolečka). Nakrájenou zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem (množství dle velikosti hrnce), nebo přidáme kostku bujónu a zalijeme vodou.
Vše vaříme do změknutí. Až je vše měkké, po částech a do stále vařící polévky přilijeme rozšlehané vejce.
Poté, za stálého míchání přidáme zásmažku (podle množství polévky, aby nebyla příliš hustá).
Ke konci dochutíme petrželovou natí, libečkem a majoránkou.Můžeme i dosolit. Vše ještě 5 minut povaříme a máme hotovo. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Dle chuťi můžeme přidat i houby, květák. Přítelkyni chutná i s kukuřicí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skřivánková polévka
-
Martine, vítej na Topreceptech
-
Také jsem se nejdříve lekla
ale babičky měly dobré recepty
buď vítán
-
díky za přivítání
Tuhle polévku nám vždycky vařila babička a vlastně ani nevím, proč jí říkala skřivánková. Snad aby měla zajímavější název, než jan zasmažená, zeleninová. No a ten název ji už zůstal
-
De Wrajte, ptám se, proč se polévka jmenuje skřivánková
než jsem jí otevřela, tak jsem měla strach, že někdo snad uvařil skřivánka
Za tuhle ti dávám 4.bod jak se mi ulevilo
Jinak tě vítám v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti tady líbilo -
To je krásnej název
a musí být fakt dobrá. Dala bych si, i když nejsem skřivánek
....2
-
To asi jo,
pochutnají si, polévka je určitě moc dobrá
+
-
Maruško, to bude polévka PRO skřivánky, na zahřátí
-
A kde jsou ti skřivánci ?