16 nápadů na dobroty s kandovaným ovocem: Od moučníků až po cukroví
Kandování je výsledek procesu, kdy jsou kousky ovoce naloženy do cukerného sirupu a postupně se v něm vaří, dokud koncentrace cukru nedosáhne 70–75 %. Ovoce tím získá sladkou chuť a dlouhou trvanlivost.
Proslazené ovoce vydrží v suchu a chladu i několik let. Je zdrojem energie na výletech a při sportu, cukrovinkou pro děti a součástí sladkých moučníků a cukroví. Kandované ovoce je vysoce kalorické, proto si ho raději dopřejeme jen výjimečně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Štola s tvarohem
- Marokánky - nejen na vánoce
- Vánočka s droždím i kypřicím práškem
- Jablkový koláč s ořechy a kandovaným ovocem
- Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
- Sušenky s kandovaným ovocem
- Řezy s kandovaným ovocem
- Biskupský chlebíček bez lepku, mléka a vajec
- Mandlové florentýnky
- Srdíčka s kandovaným ovocem
- Domácí čokoláda Studentská pečeť
- Třený beránek s kandovaným ovocem
- Rumové kuličky s kandovaným ovocem
- Bleskové košíčky s ovocem
- Vánoční panettone
- Vánoční či novoroční puding
1/16
1/16
Komentáře