Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosové kuličky

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hellaa

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 097 kJ /
3 130 kcal
Bílkoviny65,01 g
Tuky141,01 g
Vláknina13,70 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 576 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy393,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zavřenou plechovku salka ponoříme do studené vody a vaříme 2 hodiny. Po zchladnutí otevřeme. Krok 2: Do sněhu zašleháme cukry, mouku, citronovou kůru, kokos a zchladlé máslo. Upečeme na vysypaném plechu. Korpus natrháme, pokapeme rumem a necháme rozležet. Krok 3: Ušleháme žloutky s cukrem nad párou a do zchladlé hmoty vmícháme salko. Krém a korpus promícháme. Tvoříme kuličky, do středu dáme krém a mandli. Obalíme.

Zveřejněno 16. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RLn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RLn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Koubkova: Jiřinko, to jsem zapomněla napsat, já jsem jí tam nedávala, protože jsem nad tím taky koumala a došla jsem k závěru, že to bude nějaký překlep...v těstě je taky 5 pl...a dík:-))

Evi prosímtě v krému je uvedeno 5PL mouky, to mi nějak nesedí:-? příští vánoce je udělám,letos jsem dělala všechno cukroví ,tebou vyzkoušené a neudělala jsem chybu:-)):yes:

Koubkova: Jiřinko, já jsem ty kuličky dělala z 1/2 dávky ...a bokem jsem si dala trošinku krému, zbytek jsem vmíchala do těsta...to těsto je trochu tuhší, tak se musí natrhat na úplně malé kousíčky a pokropené nechat asi 1/2 hodiny nasáknout a pak vmíchat ten krém...je dobré to nechat v chladnu ztuhnout trochu i ten krém, co budeš dávat dovnitř s tou mandlí...a do těsta jsem nedala tu kůru, protože jsem už neměla doma citrón.

Moc nerozumim tomu-Krém a korpus promícháme. Tvoříme kuličky, do středu dáme krém a mandli. Tak co s tím krémem:-? Do kuliček nebo do korpusu:-?:-O

Kuličky moc dobré:-p:-p foto a:yes:

Je to vynikající:yes: Můj miláček mi dal ochutnat a musím říci, že se rozplývají na jazyku...moc dobré :-))

Zrovna jsem o tom taky Jano premyslela. Jsme sice teprve v pulce rijna, ale jak tak koukam, pocasi je opravdu spise Vanocni a tak i recepty. hellaa bodik:yes:

Takže, něco, jako rafaelo? No jo, Vánoce se blíží!!!:-):yes:

Tématické fráze:
kokosové kuličky, kokosove kulicky recept, kokosové kuličky ze salka, rafaelo kokosove kulicky, rafaelo kuličky ze salka, kokosové kuličky rafaelo, kokosove kulicky salko, kokosový kuličky, kokosové koule salko, kuličky ze salka, recept kokosové kuličky, rafaelo kuličky recept, kuličky kokosové, recepty kokosove kulicky, těsto na kokosové kuličky, rafaelo ze salka, kokosové kuličky ze salka recept, recept na kokosove kulicky, bílé kokosové kuličky, rafaelo salko

Suroviny:
bílek, cukr, cukr vanilkový, máslo, mouka polohrubá, kokos strouhaný, kůra citronová, rum, žloutek, cukr, salko, krém máslový, mouka polohrubá, mandle loupané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu