Vánoční panettone
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on, vysoký elegán zdobící italské vánoční stoly.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 495 kJ / 5 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,62 g |
Tuky | 181,40 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 3,95 g |
Sůl | 9,62 g |
Sacharidy | 784,01 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční panettone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ROxz
Moje poznámka
Vánoční panettone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ROxz
Nejnovější recepty
Tvarohové nanuky
Přidáno před 4 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 23 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno 31. 7. 2025 09:01:02
Košíčky Pavlova
Přidáno 31. 7. 2025 05:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka bez mléka
edmako před 3 minutami
Plněné tousty
monyss před 31 minutami
Roláda z mletého masa
radekfiala před 48 minutami
Jarní polévka
Kajkajak před 51 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Fitulka před 1 hodinou
Masové hašé
Kristina1 před 1 hodinou
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
Fitulka před 1 hodinou
Buchtičky s krémem
Kykolka před 1 hodinou
Květák zapečený se šunkou
Jitka J. před 2 hodinami
Tématické fráze:
pannetone,
panetone,
panetone recept,
penetone,
panettone z domácí pekárny,
panettone v květináči,
forma na panettone,
italské panettone recept,
panettone v pekárně,
recept na panetone,
panetonne,
penettone,
italské panettone,
vánoční panettone,
pannetone recept,
recept panetone,
panettone v plechovce,
pannettone,
panettone domácí pekarna,
domácí panettone
Suroviny:
tuk hera,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
žloutek,
vejce,
ovoce kandované,
rozinky,
sůl,
ořech muškátový,
citron,
vejce
Komentáře (26)
Dopečeno a můžu potvrdit je výborná 👍🏻
Držte se přesně poměru surovin, pak by neměl být problém :)
pekla jsem na vyšší teplotu jen 15min a pak musela přikrýt alobalem,rychle hnědla.
Brusinky doporučuji, bylo to s nimi výborné
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/chleb-a-pecivo/bylinkovy-chleb-peceny-v-kvetinaci/
tady:
domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4231
tady
foto.dama.cz/foto.php?f=125177