Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové florentýnky

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 12. 2013 14:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 892 kJ / 2 603 kcal
Bílkoviny26,78 g
Tuky108,00 g
Vláknina32,75 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy364,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Biscotti Fiorentini (známé jako florentýnky, doslova znamená: florentské sušenky, čti biskoty fjorentyny) pochází z italské Florencie. Florentýnky jsou svým složením i přípravou velmi podobné českým marokánkám, avšak chuť je přeci jenom trochu jiná. Díky medu jsou karamelovější, tenčí, křoupavější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

15. 12. 2015 12:22

Jitkas: máš recht, jako vždy:-D:-D

Jitkas

15. 12. 2015 11:01

Zrovna si rikam, proc jsi neupekla tuto nadheru :-O a sla hledat "lepCejsi" ke konkurenci :-/, zenska jedna zvidava :-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 12. 2015 10:42

No jo, tyjsou nádherne

Jitkas

7. 12. 2013 20:50

hosta: Jako malovane je mas. Pravda je, ze to chce ne vice mandli, ale takove ty nakrajene na nudlicky. I kandovane ovoce stejne krajene. Oni davaji hlavne pomerancovou kuru. Ale podstatne je, ze je mas tenke, to je ono.

hosta hosta

7. 12. 2013 16:14

Bibinka: jediný rozdíl je snad v tom, že ve většině receptů v marokánkách není med, ty florentinky jsou možná řidší těsto, tenčí, víc se rozlijou na plechu a jsou křoupavější, karamelovější, možná by tam mohlo být mnohem víc mandlí

hosta hosta

7. 12. 2013 16:08

majka.k: co je s moukou :-O - jsou jí tam cca dvě lžíce na zahuštění

majka.k

7. 12. 2013 16:02

a co ta mouka;-(m.koudelakova@seznam.cz

Bibinka Bibinka

7. 12. 2013 15:59

Jituš, ty já si peču na Vánoce pro sebe, ale už mi je baští všichni:-( Dělám spíš Marokánky, ale jak tak koukám a čtu, moc velký rozdíl těch mých tam není-já tam mám kandované ovoce, lískové+vlašské ořechy+arašídy+mandle a rozinky, jinak vše stejně, možná jiný poměr, ale dělám dvojí dávku. Pekla jsem včera a ty máš 3.bod:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

7. 12. 2013 14:48

Ty já mám ráda, krásné:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mandlové florentinky italské mandlové sušenky recepty mandlove marokanky florentýnky florentinky italské florentýnky florentinky recept recept na florentinky florentýnky recept sušenky florentýnky biskoty florentýnky top recepty mandlove karamelove slzicky jak skladovat marokánky odměřování na lžíce odměřování na lžíce marokánky a florentinky florentinky top recepty mandlové marokanky na plech karamelové florentinky

Suroviny: cukr krupice, med, máslo, smetana ke šlehání, brusinky sušené, mandle, kůra kandovaná, mouka hladká, skořice mletá, čokoláda na vaření, tuk

TopRecepty.cz

Mandlové florentýnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r52K