Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

K Velikonocům patří také sladké dobroty a proto je nejoblíbenější tradicí pečení beránka. Někdy nám ovšem tuto radost překazí moment, když se nám z formy beránek nepodaří vyklepnout v celé jeho kráse. Jak tedy vysypat správně formu?

Velikonoční beránek už tradičně patří k oslavám svátků jara. Můžeme ho upéct z třeného, piškotového, šlehačkového, ale i tvarohového těsta. Beránek vždy báječně voní po citrónové kůře a je na ozdobu sypaný moučkovým cukrem.

Čím vysypat formu na beránka?

Abychom vyklepli dokonalého beránka bez poškození, je třeba řádně připravit formu před samotným pečením. Poradíme, jak na to:

  • Formu vždy vymažeme tukem, a to nejlépe polotuhým máslem či sádlem, na pomoc si můžeme vzít také mašlovačku. Nesmíme opomenou žádný záhyb, důkladně vymažeme celou formu.
  • Na vysypání nejčastěji používáme hrubou mouku. Skvěle nám může posloužit také krupička či jemně mletá strouhanka.
  • Dále můžeme využít k vysypání formy jemně namleté vlašské ořechy či kokos.

Pojďte si připravit báječného velikonočního beránka podle videoreceptu, který vás povede krok za krokem k upečení této tradiční dobroty.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více