Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mít po ruce několik oblíbených receptů na polévky se hodí každé hospodyňce, aby nevařila pořád to samé. Krupičková polévka by do tohoto výběru také mohla patřit. Jednoduchost přípravy a výborná chuť, to je přesně to, proč některé polévky tak rádi vaříme.

Polévky zahušťujeme různými způsoby, aby byly vydatnější. K zahuštění se výtečně hodí různé zavářky, vydatnou polévku získáme i díky zásmažce nebo záklechtce. Ovšem o správnou hustotu krupičkové polévky se postará dětská krupička. Chutnou polévku můžete uvařit podle úvodního názorného videa.

Jak uvařit krupičkovou polévku

Provedeme vás jednoduchým postupem v několika krocích.

  1. Na čtyři porce si připravte jednu větší mrkev, 10 cm pórku, 25 g másla, 3 lžíce dětské krupičky, 1–1,5 l zeleninového vývaru (nebo dvě kostky zeleninového bujónu) 1–2 vejce, petrželku.
  2. Zeleninu očistěte, mrkev nastrouhejte nahrubo a pórek nakrájejte.
  3. V hrnci rozehřejte máslo a dejte na zeleninu k osmahnutí. Nejprve mrkev a po chvíli přidejte ještě pórek. Pak zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Přípravu polévky urychlíte, když použijete ohřátou vodu z rychlovarné konvice.
  4. Tip: Pokud jste použili místo vývaru vodu, doplňte polévku dvěma kostkami zeleninového bujónu.
  5. Do polévky pomalu vsypte krupičku a vařte asi 10 minut.
  6. Nakonec ještě přidejte rozšlehané vajíčko.
  7. Polévku dozdobte nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Podívejte se na kompletní znění receptu na krupičkovou polévku. Přečtěte si také komentáře pod uvedeným receptem - pomohou vám polévku správně uvařit..

Přečtěte si také, jak uvařit vydatnou vločkovou polévku s česnekem.

Komentáře

Další tipy a triky