Krupičková polévka: Do 30 minut můžete servírovat jednoduchou a vydatnou polívčičku
Mít po ruce několik oblíbených receptů na polévky se hodí každé hospodyňce, aby nevařila pořád to samé. Krupičková polévka by do tohoto výběru také mohla patřit. Jednoduchost přípravy a výborná chuť, to je přesně to, proč některé polévky tak rádi vaříme.
Polévky zahušťujeme různými způsoby, aby byly vydatnější. K zahuštění se výtečně hodí různé zavářky, vydatnou polévku získáme i díky zásmažce nebo záklechtce. Ovšem o správnou hustotu krupičkové polévky se postará dětská krupička. Chutnou polévku můžete uvařit podle úvodního názorného videa.
Jak uvařit krupičkovou polévku
Provedeme vás jednoduchým postupem v několika krocích.
- Na čtyři porce si připravte jednu větší mrkev, 10 cm pórku, 25 g másla, 3 lžíce dětské krupičky, 1–1,5 l zeleninového vývaru (nebo dvě kostky zeleninového bujónu) 1–2 vejce, petrželku.
- Zeleninu očistěte, mrkev nastrouhejte nahrubo a pórek nakrájejte.
- V hrnci rozehřejte máslo a dejte na zeleninu k osmahnutí. Nejprve mrkev a po chvíli přidejte ještě pórek. Pak zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Přípravu polévky urychlíte, když použijete ohřátou vodu z rychlovarné konvice.
- Tip: Pokud jste použili místo vývaru vodu, doplňte polévku dvěma kostkami zeleninového bujónu.
- Do polévky pomalu vsypte krupičku a vařte asi 10 minut.
- Nakonec ještě přidejte rozšlehané vajíčko.
- Polévku dozdobte nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Podívejte se na kompletní znění receptu na krupičkovou polévku. Přečtěte si také komentáře pod uvedeným receptem - pomohou vám polévku správně uvařit..
Přečtěte si také, jak uvařit vydatnou vločkovou polévku s česnekem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Recepty z českých pohádek: Kynuté buchty jako z pohádky Princezna ze mlejna voní mákem a chutnají skvěle
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Komentáře