Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

Eliza Kuchařka:

4 porce Ryby 14 názorů

516

Suroviny

4 filety lososa
máslo
1 citrón
400 g listového špenátu
3 stroužky česneku
100 ml smetany
100 g taveného sýra (nejlépe jednotlivě balené plátky Apetito)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250°C.

  2. Porce ryby osolíme a pokapeme šťávou z jednoho citrónu.

  3. Vložíme do pekáčku vymazaného máslem, poklademe tenkými plátky másla a pečeme 15 minut.

  4. Mezitím spaříme špenát, osolíme a ochutíme česnekem, trochu podlijeme a necháme chvíli podusit (kdo má rád, přidá masox).

  5. V jiném kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme sýr, na malé teplotě rozpustíme a buď zredukujeme nebo povolíme mlékem.

  6. Na talíř servírujeme hromádku špenátu, poté pečeného lososa a přeléváme sýrovou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ach joo, Eli, kde ty ses poděla a tady nemáš plusík ode mne;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Špagi :-K, díky za fotečku a pochvalu. Jsem ráda, že jste si pochutnali ;-).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz, dnes jsem se potřebovala vařením tak trochu odreagovat a povedlo se. Je to vynikající, rychlé, lehké, dobré. Dovolím si přidat foto, bod už ti nedám no...;-).:yes::yes::yes:
    Jen jsem dala ovčí přírodní sýr - byl v tom vynikající, doufám, že ti to nevadí :-8:-K

    Odpovědět

  • HankaR. HankaR.

    :yes::yes: tohle miluju, úžasná kombinace:yes: a mám k tomu ráda Gnocchi, ale špenát " koupu " v sýrovo-smetanové omáčce:-p

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Musí to byť výborné.Kombinácia losos-špenát-syrová omáčka je super.:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Až k nám zase nějaký losos připlave, už vím, co s ním :-p Už jsem tuto kombinaci jedla, proto dávám rovnou bodík :yes: Elizo, krásná miska ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Tradičně hezký recept, hezká fotka a hezký porcelán :yes: teda všechno více než hezké!:-)):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Špagetko...:-D, asi to budeš muset nechat na jindy, třeba na zítra, protože ačkoli se ingredience dokonale snoubí a pokrm je luxusní, příprava je jednoduše jednoduchá :-)), jen je třeba mít vše potřebné v kuchyni...;-)
    Jendo, troubit na nejvyšší teplotě stačí něco mezi 10-15 minutami, záleží na velikosti filetu, těm dnešním (větším) jsem raději dopřála čtvrthodinku...:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibi néé, kedlubny v úterý večer - předevčírem a lososa dnes. Jen jsem vyfotila - ovšem v úterý jsem napsala recept na kedlubny, chtěla vložit s fotkou a pak mi systém napsal, že nejsem přihlášená (něco se asi mezitím stalo...) a tak jsem se na to vyprd... Proto vkládám oba recepty až dnes, kdy mám poměrně volný večer (až na tu kopu nevyžehleného prádla, ale ono do zítřka vydrží, to není jako redakční termín článku :-) - nic jiného mu totiž nezbyde ;-):-D )

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, to všechno si vařila dneska:-?měli jste 2 obědy:-?:-D:-)), nic méně bodík už běží:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, to je ta lahoda a pohoda;-). Pohodově opéct:-* a lahodně vychutnávat:-p:-p. Chce to hodně rutiny odhadnout těch "15" minut a když to vyjde, je to skutečná mlska. Mám uloženo a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz, nevíš, kde teď před 22 hodinou budu shánět ingredience? :-( Jdu z práce sem jen tak mrknout a ty se vytasíš s tímhle kalibrem ;-):-D Taky jsem to jedla no a chutnalo :-D:-D:-p :yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ajulko, těším se, že bude chutnat...:-) U nás ho na tenhle způsob připravuje skoro každá restaurace (tedy z těch, které navštěvujeme) a vždy si ho dává naše dcerka - sýrovou omáčku jí musím vypreparovat, což činím velice ráda...:-p I když ještě raději si dává lososa s bylinkovým máslem a špenát s česnekem jen jako přílohu. Je to lahůdka a sama jsem se divila, že tu ještě není...:-) Přeji ti dobrou chuť!!:-p

    Odpovědět

  • ajulka ajulka

    Eli,tak to si zaslouzis nejvetsiho lososovyho bodika:yes:.losos a spenat ,hmmm:-p:-*:-p.kamaradka mi nosi casto lososa z prace a ja uz nevim na jake zpusoby ho delat.zitra vyzkousim.:-8

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: losos se špenátem losos špenát losos na špenátu recepty losos se špenátem losos se spenatem recept losos se sýrovou omáčkou losos spenat recept recept losos špenát losos se špenátem a sýrovou omáčkou losos se špenátovým přelivem recept losos se špenátem losos se špenátovou omáčkou recepty losos špenát losos a spenat špenát losos losos recepty se spenatem recept na lososa se špenátem pečený losos se sýrovou omáčkou losos losos recept špenát

Zapomněl/a jsem heslo