Máslová kuřecí kapsa s bramborovo-cibulovým salátem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 25-30 min. 2 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

2 kuřecí prsní řízky
125 g másla
sůl, pepř
hladká mouka na obalení
Náplň:
100 g hub (čerstvých, mražených)
10 cm pórku
50 g anglické, nebo jiné podobné slaniny
1 lžička másla
špetka vegety, pepř
Salát:
brambory podle potřeby, já použila 2 středně velké, uvařené ve slupce
1 větší cibule
1-2 kyselé okurky (nemusí být)
4 lžíce láku z okurek-i víc, podle chuti a množství brambor
2 lžíce majonézy
sůl, pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme náplň, aby trochu vychladla.
    Na másle podusíme rozmrazené houby, přidáme pórek, na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme trošku vegety a sůl.
    Dusíme zhruba 15 minut na mírném ohni, pak směs dáme vychladit.

  2. Do osolených kuřecích prsou uděláme otvor-kapsu , kterou naplníme vychlazenou houbovou směsí a spíchneme párátky.

    Kapsu obalíme v hladké mouce.

  3. Nejlépe v kastrůlku, do kterého se vejdou obě kapsy, pomalu roztopíme máslo. Když je dobře rozehřáté, vložíme do něj kapsy a velmi pomalu smažíme. Během smažení obracíme tak dlouho, dokud nejsou obě strany kapsy růžové. Stále je přeléváme máslem.

  4. Předem uvařené a dobře vychlazené brambory nakrájíme na kostičky.

  5. Cibuli nakrájíme a jen do zpěnění orestujeme na oleji a přidáme k bramborám.
    Ještě přidáme lák z okurek a na kostičky nakrájenou okurku, osolíme, opepříme a přimícháme majonézu.

  6. Podáváme s kuřecí kapsou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 423 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslová kuřecí kapsa s bramborovo-cibulovým salátem

Zapomněl/a jsem heslo