

Pohanka se žampióny, pórkem a cizrnou
Suroviny 4 porce
- 1 hrnek loupané pohanky
- 1/2 hrnku suché cizrny nebo 1 konzerva sterilované
- 10 cm pórku
- 5-6 žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- trochu másla
Postup přípravy receptu
Cizrnu předem namočíme a uvaříme doměkka nebo použijeme tu z konzervy, v tom případě ji propláchneme a necháme okapat.
Na kousku másla osmahneme plátky žampionů.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek a osmahneme až začne růžovět.
Přisypeme propláchnutou přebranou pohanku, promícháme, přidáme osmahnuté žampiony, nakrájený pórek a okapanou cizrnu, osolíme, opepříme.
Zalijeme asi 1 a ¼ hrnkem vody nebo vývaru, necháme přejít varem, vypneme, zabalíme kastrol do utěrky a vložíme na 20 minut do peřin.
Poznámka od kuchařky
Nám to chutnalo takhle, masožravcům a těm, co nemají dietu, navrch položte několik plátků osmažené anglické slaniny :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pohanka se žampióny, pórkem a cizrnou
-
Tak tenhle recept jsem už zařadila do našeho jídelníčku.Dělám jako přílohu k masu.Anebo samostatně,ale to vmíchám ještě tu anglickou nakrájenou na kostičky a osmahnutou.Hróóózně moc dobré
-
detem jsem na jidlo musela nakreslit kecupem smailiky, ale jinak si pochutnali,pouzivam helmans jemny, moc jim chutna