Panna cotta s jahodovým rozvarem
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak nanesete osvěžující jahodový rozvar.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 617 kJ / 1 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,95 g |
| Tuky | 62,70 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 209 mg |
| Sodík | 122 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 122,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat.
Krok 2: Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene.
Krok 3: Následně vymačkáme želatinu, přidáme k mléčné směsi, rozmícháme a necháme lehce vychladnout. Směs nalijeme do sklenic a necháme alespoň 6 hodin v chladu ztuhnout.
Krok 4: Na rozvar pokrájíme jahody nadrobno, dáme do rendlíku s cukrem a kyselinou a rozvaříme. Necháme vychladnout.
Krok 5: Jakmile je smetanová část tuhá, navrstvíme na nic jahodový rozvar, ozdobíme mátou a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Moje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 43 minutami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 2 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 18 minutami
Růžová bábovka
jemelka před 18 minutami
Jednoduchá krupicová kaše aneb pohádka mládí
magdalenka před 24 minutami
Nakládaný bůček
magdalenka před 24 minutami
Bramborový chléb s prefermentem
magdalenka před 24 minutami
Dršťková polévka
magdalenka před 24 minutami
Falešná treska
magdalenka před 25 minutami
Bedly v celestýnském těstíčku
magdalenka před 25 minutami
Maminčiny koblihy
magdalenka před 25 minutami
Americké okurky
magdalenka před 26 minutami
Suroviny:
želatina,
mléko,
smetana ke šlehání,
cukr,
extrakt vanilkový,
jahody,
cukr,
kyselina citronová,
máta čerstvá
Komentáře (1)