Panna cotta s jahodovým rozvarem
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak nanesete osvěžující jahodový rozvar.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 617 kJ / 1 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,95 g |
Tuky | 62,70 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 209 mg |
Sodík | 122 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 122,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat.
Krok 2: Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene.
Krok 3: Následně vymačkáme želatinu, přidáme k mléčné směsi, rozmícháme a necháme lehce vychladnout. Směs nalijeme do sklenic a necháme alespoň 6 hodin v chladu ztuhnout.
Krok 4: Na rozvar pokrájíme jahody nadrobno, dáme do rendlíku s cukrem a kyselinou a rozvaříme. Necháme vychladnout.
Krok 5: Jakmile je smetanová část tuhá, navrstvíme na nic jahodový rozvar, ozdobíme mátou a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Moje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Nejnovější recepty
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 14 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 17 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 21 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený sýrový květák
wimra před 39 minutami
Rajčatový salát II.
radbastim před 1 hodinou
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 8 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 9 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 10 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 11 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 11 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 12 hodinami
Suroviny:
želatina,
mléko,
smetana ke šlehání,
cukr,
extrakt vanilkový,
jahody,
cukr,
kyselina citronová,
máta čerstvá
Komentáře (2)