Panna cotta s jahodovým rozvarem
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak nanesete osvěžující jahodový rozvar.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 617 kJ / 1 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,95 g |
| Tuky | 62,70 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 209 mg |
| Sodík | 122 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 122,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat.
Krok 2: Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene.
Krok 3: Následně vymačkáme želatinu, přidáme k mléčné směsi, rozmícháme a necháme lehce vychladnout. Směs nalijeme do sklenic a necháme alespoň 6 hodin v chladu ztuhnout.
Krok 4: Na rozvar pokrájíme jahody nadrobno, dáme do rendlíku s cukrem a kyselinou a rozvaříme. Necháme vychladnout.
Krok 5: Jakmile je smetanová část tuhá, navrstvíme na nic jahodový rozvar, ozdobíme mátou a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Moje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Nejnovější recepty
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 1 hodinou
Gulášovka z odřezků
Přidáno před 2 hodinami
Nádivka se špenátem a játry
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s kořeněnou dýní
Přidáno před 7 hodinami
Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou na másle
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs s klíčky fazolí mungo
bartonik před 10 minutami
Nakládaný hermelín I
Sima1 před 26 minutami
Polévka z kachních drůbků s drobením
Kajkajak před 48 minutami
Jablkové hrnkové lívanečky
Brozany před 54 minutami
Bavorské vdolečky
poirotka před 1 hodinou
Záhorácký závitek
Lenka95 před 2 hodinami
Jedlé kaštany pečené
Lenka95 před 2 hodinami
Buši nová rajská
Diesel před 2 hodinami
Zapečený sýrový květák
Milahu před 4 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
Filipsimek před 4 hodinami
Suroviny:
želatina,
mléko,
smetana ke šlehání,
cukr,
extrakt vanilkový,
jahody,
cukr,
kyselina citronová,
máta čerstvá
Komentáře (1)