Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta je jeden z nejoblíbenějších dezertů na celém světě, je lehký jako pírko a velmi osvěžující. Skládá se ze smetany s cukrem a želatiny. Báječně chutná také, když smetanu zaměníme s kokosovým mlékem.

Panna cottu můžeme připravovat do jakýchkoliv nádob či menších skleniček, pro efektní vzhled lze použít také např. silikonové formičky různých tvarů. Příprava této dobroty je jednoduchá, pouze nás zdrží doba tuhnutí, která trvá ideálně přes noc.

Jak připravit panna cottu

Na 4 porce tohoto svěžího dezertu budeme potřebovat: 600 ml kokosového mléka, dále 2 plátky želatiny v suchém stavu, 20 g strouhaného kokosu, 2 lžíce medu a 1 lžičku vanilkového extraktu.

  1. Nejprve si plátky želatiny namočíme do menšího množství vody alespoň na 10 minut.
  2. Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku a zahřejeme na středním plameni. Je třeba dávat pozor, aby se mléko nevařilo, pouze lehce zahřívalo.
  3. Plátky želatiny vymačkáme od přebytečné vody a přidáme do mléka společně s medem, kokosem a vanilkovým extraktem.
  4. Směs udržujeme stále teplou, neměla by nikdy vřít. Důkladně mícháme, dokud se všechno nespojí, trvá to přibližně 5 minut.
  5. Hotovou směs nalijeme do připravených skleniček a uložíme do lednice vychladit, nejlépe přes noc nebo alespoň na 4 hodiny. Panna cottu můžeme nazdobit ovocem nebo přelít ovocnou omáčkou.

Panna cotta je velmi všestranný dezert, ochutit jej můžeme opravdu čímkoli.
Podle videoreceptu si tuto dobrotu můžete připravit s jahodovým želé.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky