Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horká čokoláda je ideálním nápojem v chladném zimním období, kdy se chceme zahřát, ale zároveň si pochutnat na něčem dobrém. Pokud jste i vy milovníkem všeho čokoládového, tak rozhodně musíte vyzkoušet naši dokonale krémovou horkou čokoládu.

Horká čokoláda je právě tím ideálním nápojem, který si s sebou vezmete k vánočnímu filmu, přikryjete se teploučkou dekou a jen si užíváte tu kouzelnou atmosféru. Aby byl ale zážitek úplně dokonalý, měla by být horká čokoláda krásně krémová, jemná a tak akorát sladká

Jak připravit krémovou horkou čokoládu? 

Dokonalé krémová horká čokoláda vykouzlí úsměv na tváři každému. 

  1. Do hrnce nalejeme mléko, přidáme kvalitní čokoládu, kakao, cukr podle chuti a trochu soli. Všechno společně dobře rozehřejeme
  2. Ve vedlejší misce rozmícháme škrob s mlékem, vlijeme do horké čokolády a vše společně pořádně provaříme. Čokoláda krásně zhoustne. 
  3. Ještě horkou nalijeme čokoládu do sklenice a dozdobíme domácí šlehačkou

Horká čokoláda může mít spoustu podob 

Horká čokoláda dnes může vypadat všelijak. Můžete si stejným způsobem připravit třeba bílou čokoládu, přidat do ní červené víno nebo do ní přihodit marshmallow. 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více