Rozjel se vám mazanec na plechu? S našimi praktickými tipy se to znovu nestane
Kynuté těsto si žádá nějaké předchozí zkušenosti s jeho přípravou. Jinak tomu není ani u mazanců. Rozjeté placky namísto krásných "balónků" vám radost neudělají, my vám však poradíme, na co se příště zaměřit.
Těšili jste se na domácí mazanec, ale místo nadýchaného bochánku vám z něj vzešel rozpláclý disk? Nejspíše jste neměli těsto ve stavu, který je pro nadýchaný a tvarově hezký mazanec žádoucí. Co udělat jinak, abyste příště docílili krásného mazance?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se mazanec rozjel do všech stran
Žádný učený z nebe nespadl, příště se vám povede dokonalý kousek.
- Důvodem může být příliš řídké těsto, kdy rozjetí může být způsobeno nesprávným receptem nebo málo propracovaným těstem. Těsto je potřeba pořádně propracovat, aby se uvolnil lepek a těsto bylo hladké, pružné a nelepivé.
- Možné je i překynutí, kterému lze předejít dodržením času kynutí podle receptu a zároveň uplatněním prstového testu, kdy se důlek vytvořený prstem do nakynutého bochánku musí pomalu vracet zpět, pak je mazanec připraven k pečení.
Pokud si na mazanec z kynutého těsta netroufáte, zkuste ho nejprve upéct z těsta tvarohového. My ale věříme, že podle názorného videoreceptu mazanec zvládnete:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 9 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 20 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno 28. 4. 2024 18:36
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Komentáře