Proč se při smažení připalují palačinky? Poradíme, co do těsta určitě nepřidávat
Palačinky jsou jedním z nejznámějších dezertů, který každý známe již od dětství. Jednoduché placky můžeme libovolně namazat domácí marmeládou nebo čokoládou a ozdobit kopečkem šlehačky. Všichni v rodině zajásají.
Palačinky jsou skvělým dezertem, do kterého se často pustí mnozí začátečníci v kuchyni. Těsto je během chviličky připravené a poté stačí palačinky jen usmažit na pánvi. Přesto i tak jednoduchý dezert skrývá jistá úskalí, jako je třeba připalovaní těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se palačinky připalují
Důvod, proč se palačinky připalují, je prostý - v těstě je přidaný cukr, který při smažení začíná rychle karamelizovat a to způsobuje připalování. Pokud se vám palačinky připalují, vynechte příště cukr a problém by měl být vyřešen. Těsto se bez něj obejde a hotové palačinky naplníme sladkou náplní.
Palačinky nemusíme plnit pouze marmeládou či čokoládou. Tento recept vás provede krok za krokem postupem, jak připravit palačinky zapečené s tvarohem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 4 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Komentáře