Halloweenské perníčky se dají připravit kdykoliv. Pochoutky potěší nejen děti
Perníčky se sladkou cukrovou polevou se stávají hitem - připravují se ke všem možným událostem a v jejich dekorování nejsou žádné meze. Halloweenské strašidelné perníčky s námi mohou zdobit i děti.
Malé perníčky z medového těsta se dají upéct i několik týdnů dopředu a podle některých receptů vydrží velmi dlouhou dobu měkké. Ozdobené cukrovou polevou se hodí k jakékoli příležitosti i jako jedlý dárek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těsto na perníčky
Vypracujeme těsto podle oblíbeného receptu. Důležité je nechat ho odležet alespoň několik hodin. Z rozváleného těsta vykrajujeme tvary, které přeneseme na plech, vyložený pečicím papírem. Dáváme je dál od sebe - zvětší svůj tvar. Perníčky pečeme do medové barvy a po upečení je hned potřeme rozšlehaným vejcem - zůstanou krásně lesklé.
Tvary halloweenských perníčků: Čarodějnický klobouk, netopýr, mumie, kostra, rakev, černá kočka, dýně, sova, pařát, náhrobek, jedovatá houba, strašidlo, pavouk, oční bulva a samozřejmě krev.
Jak připravit cukrovou polevu
Vyzkoušejte to:
- Mícháním bílků s prosátým moučkovým cukrem až do jeho úplného rozpuštění. Hodí se spíše pro vylévání ploch.
- Šleháním pudrového cukru s bílky do potřebné konzistence. Hodí se na velmi tenké linky a kresby.
- Ušleháním sušených bílků s vodou, moučkovým cukrem a glycerinem. Postup není vhodný pro začátečníky.
Polevu barvíme potravinářskými barvami, ale už ji nešleháme, jinak nedosáhneme potřebné barevné sytosti. Pro výrazné barvy doporučujeme připravit polevu den předem, ať se barvičky rozleží.
Zdobení perníčků
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 22 minutami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 11 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Komentáře