Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halloweenské perníčky se dají připravit kdykoliv. Pochoutky potěší nejen děti
Zdroj: Iva Jechová

Perníčky se sladkou cukrovou polevou se stávají hitem - připravují se ke všem možným událostem a v jejich dekorování nejsou žádné meze. Halloweenské strašidelné perníčky s námi mohou zdobit i děti.

Malé perníčky z medového těsta se dají upéct i několik týdnů dopředu a podle některých receptů vydrží velmi dlouhou dobu měkké. Ozdobené cukrovou polevou se hodí k jakékoli příležitosti i jako jedlý dárek.

Jak připravit těsto na perníčky

Vypracujeme těsto podle oblíbeného receptu. Důležité je nechat ho odležet alespoň několik hodin. Z rozváleného těsta vykrajujeme tvary, které přeneseme na plech, vyložený pečicím papírem. Dáváme je dál od sebe - zvětší svůj tvar. Perníčky pečeme do medové barvy a po upečení je hned potřeme rozšlehaným vejcem - zůstanou krásně lesklé.

Tvary halloweenských perníčků: Čarodějnický klobouk, netopýr, mumie, kostra, rakev, černá kočka, dýně, sova, pařát, náhrobek, jedovatá houba, strašidlo, pavouk, oční bulva a samozřejmě krev.

Jak připravit cukrovou polevu

Vyzkoušejte to:

  • Mícháním bílků s prosátým moučkovým cukrem až do jeho úplného rozpuštění. Hodí se spíše pro vylévání ploch.
  • Šleháním pudrového cukru s bílky do potřebné konzistence. Hodí se na velmi tenké linky a kresby.
  • Ušleháním sušených bílků s vodou, moučkovým cukrem a glycerinem. Postup není vhodný pro začátečníky.

Polevu barvíme potravinářskými barvami, ale už ji nešleháme, jinak nedosáhneme potřebné barevné sytosti. Pro výrazné barvy doporučujeme připravit polevu den předem, ať se barvičky rozleží.

Zdobení perníčků

Na perníčky nanášíme barevnou bílkovou polevu podle toho, jakou barvu jsme si zvolili. Při zdobení druhou barvou musíme vědět, že bez zaschnutí se obě okamžitě stečou - hodí se na protahování špejlí. Každou část polevy musíme nechat důkladně zaschnout, než ji budeme zdobit dále. Na důkladně proschlou polevu můžeme pak malovat štětcem jedlými barvami nebo potravinářskými jedlými fixy.
Jak na bílkovou polevu? Poradíme vám v našem videoreceptu:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více