Rádi byste věděli, které cukroví bude mít zaručeně úspěch? Některé druhy připravujeme tak trochu do počtu, ale některé patří k tomu základnímu, co každý očima na tácku hledá. Pravda je, že i když má každý v oblibě něco trochu jiného, některé druhy jsou přece jen nejoblíbenější.
Do následujícího výběru jsme zařadili to nejžádanější cukroví, ze kterého si na stole opravdu vybere každý. Ať už milujete nepečené kousky, nebo dáte přednost sušším druhům či cukroví s náplní, určitě si přijdete na své. Skvělou zprávou je také to, že všechny TOP druhy jsou poměrně snadné na vytvoření. Poradí si s nimi i nezkušení kuchtíci.
Vanilkové rohlíčky jsou jednoznačně základní klasikou. Jsou snadné na přípravu a krásně voní vanilkou a spoustou ořechů. Jejich pečení a obalování v cukru vdechne tu správnou atmosféru vánočním přípravám. Modelování rohlíčků je trochu zdlouhavé, ale u pěkného filmu utíká až moc rychle.
Linecké cukroví se připravuje v poměru 3:2:1 (hladká mouka, máslo a moučkový cukr). Těsto před vykrajováním necháme odležet a při pečení ho bedlivě hlídáme. Na zdobení nemusíme spěchat, ale patřičně si ho užijeme.
Jen několik surovin potřebujeme na vláčné těsto, ze kterého pomocí formiček vytvoříme typické tvary. Dovnitř vosích hnízd (neboli včelích úlků) dáme báječnou náplň, která krásně voní vaječným likérem. Spodní část uzavřeme kulatým piškotem.
Pracny jsou typické cukroví našich babiček. Do těsta patří také mleté ořechy, skořice a špetka mletého hřebíčku. Pracny (nebo také medvědí tlapky) mají typický vzhled a vůni. Nejlepší jsou po dostatečném uležení, dopřejeme jim asi tři týdny.
Perníčky jsou v mnoha rodinách tím základním cukrovím. Pečou se déle dopředu, aby řádně změkly, nicméně v receptáři máme více receptů na perníčky, které jsou měkké hned po upečení. Perníčky mohou mít hodně tváří, každý si je udělá podle svého i podle svých schopností.
Kokosky ze tří surovin jsou naprosto jednoduché. Na toto cukroví máme celou řadu skvělých receptů, ale tento nadchne všechny, kdo s pečením zatím nemají velké zkušenosti. Jednoduše smícháme strouhaný kokos, cukr moučku a vejce. Pak utvoříme hromádky a upečeme je. Kokosky krásně voní kokosem.
Rumové kuličky jsou svým způsobem geniální cukroví, do kterého snadno schováme všechny polámané kousky a drobné nepovedené cukroví (samozřejmě ne připálené ani nedopečené). Rumové kuličky jsou jen jedním příkladem z mnoha dalších osvědčených receptů na kuličky.
Babiččiny plněné ořechy jsou podobná dobrota jako třeba plněné košíčky. Chutnají lahodně a málokdo si je nechá ujít. Upéct je můžeme předem, ale plníme je až krátce před plánovanou spotřebou. Postupem vás provede názorné video.
Komentáře