16 pokrmů s uzeninami, bez kterých si některá jídla už nedokážeme představit
Uzeniny jsou zpracovaná masa, která se po smíchání konzervují vařením, uzením a sušením. V uzeninách najdeme podíl pevných částí i rozmělněné hmoty - výsledkem je výrobek s různým složením, chutí i hustotou.
Uzeniny, byť nezdravé, se staly důležitou součástí některých tradičních jídel. Co bychom si počali s buřtgulášem bez buřtů nebo s frankfurtskou polévkou bez párků? Zapřisáhlí odpůrci uzenin se musí těchto dobrot vzdát. Uzeniny totiž obsahují spoustu soli, tuku a konzervantů - ale když ony tak dobře chutnají!
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Zelnačka z hlávkového zelí s klobásou
- Pikantní buřty na pivu a Moravance
- Ševcovský mls, sloní žrádlo
- Zapečené těstoviny se salámem
- Dobrá frankfurtská polévka
- Studentský řízek
- Chuťovky se salámem
- Šunkové rolky plněné vaječnou směsí
- Bramborový guláš s klobásou
- Klasický bramborový salát
- Lečo s medvědím česnekem
- Debrecínská pomazánka
- Brněnští utopenci z Prýglu
- Čočka s míchanou zeleninou
- Celozrnné rohlíky s párkem
- Kapustová polévka se smetanou, bramborem a klobásou
1/16
1/16
Komentáře