Čočka s míchanou zeleninou
Čočka je velmi vydatná a zdravá. Nemusíme zůstávat jen u klasické čočky na kyselo, skvěle chutná také v kombinaci se zeleninovou směsí. Uvařenou čočku podáváme s trampským cigárem a sterilovanou zeleninou.
Postup přípravy
Krok 1: Čočku přebereme, propláchneme a přes noc necháme namočenou ve studené vodě.
Krok 2: Namočenou čočku uvaříme v té samé vodě téměř doměkka. Uvařenou čočku scedíme a necháme okapat.
Krok 3: Mraženou zeleninu opečeme na oleji. Mírně osolíme a krátce podusíme. Zaprášíme celozrnnou moukou a podlijeme malým množstvím vody.
Krok 4: K zelenině přidáme uvařenou čočku, špetku pepře a mletý kmín. Za častého míchání vše krátce podusíme. Nakonec všechnu tekutinu zredukujeme, směs dochutíme prolisovaným česnekem, podle potřeby solí a podáváme.
Krok 5: Pokrm můžeme doplnit osmaženou cibulkou, opečeným trampským cigárem a sterilovanou zeleninou.
Zveřejněno 16. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka s míchanou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Wpj
Moje poznámka
Čočka s míchanou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Wpj
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 11 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 12 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 15 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 16 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 18 hodinami
Suroviny:
čočka,
směs zeleninová mražená,
olej,
mouka,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
česnek,
cibule,
trampské cigáro
Komentáře (1)