Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický bramborový salát

Bramborový salát s uzeninou, vejci, kyselou okurkou a hráškem skvěle doplní slavnostní oběd či večeři. Nejlépe chutná po uležení v lednici, kdy se chutě krásně propojí. Ozdobte ho vařeným vajíčkem, kyselou okurkou a paprikou a servírujte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez dob chladnutí surovin a uležení salátu

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez dob chladnutí surovin a uležení salátu)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 6 porcí

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 409 kJ /
1 054 kcal
Bílkoviny74,22 g
Tuky61,62 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 1,88 g
Sůl4,28 g
Sacharidy44,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uvaříme brambory ve slupce doměkka. Vaříme asi 20-30 minut (dle velikosti). Krok 2: Zároveň uvaříme očištěnou mrkev doměkka, asi 15-20 minut. Vejce uvaříme natvrdo ve vroucí vodě 10 minut. Po uvaření necháme vychladnout. Krok 3: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vychladlá vejce oloupeme, dvě vejce dáme bokem na ozdobení salátu a zbytek nakrájíme na kostičky. Mrkev také nakrájíme na kostičky. Krok 4: Dvě větší kyselé okurky dáme bokem na ozdobení salátu a zbylé nakrájíme do velké mísy na drobné kostičky. Nakrájíme uzenou šunku na malé kostičky a přidáme k okurkám. Přidáme tatarku, trochu soli a pepře, a smícháme s hořčicí. Krok 5: Brambory, mrkev a vejce přidáme do mísy. Přidáme i okapaný sterilovaný hrášek a důkladně promícháme. Přidáme více soli či pepře dle chuti a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny uležet. Krok 6: Nakrájíme zbylá vejce na čtvrtky, papriku na tenké proužky a stejně tak poslední kyselé okurky na pásky. Krok 7: Hotový salát vložíme do servírovací misky, upravíme a po stranách ozdobíme kousky vajíček, papriky a okurek.

TIP: Jak využít zbylý bramborový salát

Zveřejněno 1. 10. 2016

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Salát je možné připravit i den před poddáváním.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Klasický bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9WW

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Klasický bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9WW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Buchyna: Díky za názor, ale bylo to pro tolik lidí, že toho bylo skoro nakonec málo. Každý si může samozřejmě množství vždy upravit :) Hezký den, Lenka

Trošku mišmaš. A tatarku, místo majonézy. Musí být hodně těžký. Podle množství některých surovin mi připadá, že se autorka receptu rozdělí i se sousedy. Nelíbí se mi ale servírování. Někdy méně je lepší,než více. Přeplácané. Ale nic ve zlém, každý má to svoje.

Opravdu SKLENICE okurek?:-O

"Klasický bramborový salát"
No, "klasika" je asi rodina od rodiny jiná:-) U nás, podle poměru surovin, by to byla spíš klasická pomazánka na obl. chlebíčky:-D
***
Dle možností, na salát varný typ "A":yes:
Dle možností na salát jiné než "větší" brambory! Menší, i když nebudou "A", tak jsou lepší:-)
Dle možností salát vrstvit a pak jen ZLEHKA promíchat. Snad chceme i od pohledu pěkné jídlo, že:-)
***
"1 CIHLIČKA? uzené šunky":-O

Tématické fráze:
bramborový salát recept, bramborový salát poměr surovin, bramborový salat, bramborovy salat poměr, bramborový salát na chlebíčky, bramborový salát recepty, zdobení bramborového salátu, poměr ingrediencí na bramborový salát, bramborový salát 8 porcí, francouzský bramborový salát s jablkem, bramboroveho salát 5 porcí, klsicky bramborový salát, bramborová salát poměr surovin, klasik bramborový salát, bramborový salát se salámem, recept na bramborový salát, kalsický bramborový salát, klasický bramborovy salat bez majonezy, klasisky bramborovy salat, klasisky bramborovy salat

Suroviny:
brambory, vejce, mrkev, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, hořčice, šunka uzená, paprika čerstvá červená, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu