Jak uvařit chutnou frankfurtskou polévku? Neobejdete se bez párku ani vývaru
Frankfurtská polévka se neobejde bez párku. Je jedno, jestli vyberete frankfurtský párek nebo nějaký obyčejnější. Oba udělají v polévce stejnou službu. Jaké další suroviny musí tato polévka obsahovat a jak ji uvařit?
Další nezbytnou složkou polévky je vývar. Ten nemusí být čirý, jak požadujeme u jiných vývarů, protože barvu vývaru v polévce neuvidíme. Ale chuť, tu cítit budeme. Proto je vývar nutný, ale nahradit ho může i bujón v kostce.
Mohlo by vás zajímat
Jak uvařit frankfurtskou polévku
Tuto polévku řadíme mezi tzv. přesnídávkové polévky, to jsou takové, které jsou hutné, vydatné a řádně zasytí.
- Na másle necháme zesklovatět cibuli, kterou zasypeme hladkou moukou a opékáme alespoň 1 minutu.
- Cibulovou jíšku zasypeme sladkou paprikou a po třetinách zalijeme studeným vývarem.
- Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a přivedeme k varu.
- Párky nakrájíme na kolečka a zlehka osmahneme na másle.
- Když máme brambory v polévce téměř měkké, přidáme párky.
- Hotovou polévku dochutíme česnekem a dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Na závěr pro vás máme ještě videorecept, podle kterého si chutnou polévku dokáže uvařit i nezkušený začátečník.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 16 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Frankfurtská polévka s fazolemi: Důležitý je kvalitní párek a díky fazolím bude tradiční přesnídávková polévka ještě vydatnější
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak na silný vývar podle vítězky MasterChef Česko Kristíny: Maso předem opečte a určitě zapomeňte na sůl, radí
Komentáře