Brněnští utopenci z Prýglu
Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s kečupem a hořčicí, které takto připravují na brněnské přehradě Prýgl.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 016 kJ / 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,35 g |
Tuky | 3,69 g |
Vláknina | 18,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 530 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 42,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme, naklademe do sklenice. Jednotlivé špekáčky prokládáme cibulí.
Krok 3: Do hrnce dáme litr vody, ocet, feferonky, bobkový list, nové koření, barevný pepř, česnek na plátky, povaříme cca 10 minut a necháme vychladnout.
Krok 4: Poté přidáme kečup, hořčici a zamícháme.
Krok 5: Nalejeme do sklenice na špekáčky a necháme odležet.
Zveřejněno 15. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnští utopenci z Prýglu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvJB
Moje poznámka
Brněnští utopenci z Prýglu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvJB
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 9 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Tématické fráze:
utopenci s cibulí recept,
utopenci recept,
výborní utopenci,
recept na utopence,
utopenci s feferonkou,
vyroba utopencu,
utopenci,
utopenci v kečupu,
utopenci v cervenem nalevu,
domaci vyroba utopencu,
výborný utopenci,
utopenci s kysaným zelím,
recept na utopence s cibulí,
výborné utopence,
výborné utopenci,
domácí utopenci s cibulí v octu - recept,
recept na vyborne utopence,
recepty na utopence,
domácí utopenci v kečupu,
domácí utopenci se zelím
Suroviny:
špekáček,
cibule červená,
cibule bílá,
feferonka,
kečup sladký,
hořčice dijonská,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
česnek,
ocet
Komentáře (19)
Děkuji a jsem rád, že chutnalo
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.