Uzenina, která čím je starší, tím je lepší. Klobásy bodují i jako dárek
Vonící klobása je veliké lákadlo pro naše chuťové buňky. Klobásy voní díky uzení opravdu neodolatelně, a co teprve jejich plná masová chuť! Klobásy se z mletého masa uzením nebo i sušením vyrábějí už od starověku a jsou chloubou mnoha řezníků i uzenářů-amatérů.
Domácí klobásy
Někteří si z nabídky v obchodě nevyberou, nebo chtějí zkusit výrobu klobás sami. Základem úspěchu je správné naložení masové směsi a také správná doba uzení. Významnou roli hraje také teplota uzení.
Klobása v kuchyni
Nakrájená klobása krásně provoní pravý hospodský bramborový guláš. Opravdovou lahůdku udělá také ze slovenské kapustnice. Samostatně lze konzumovat typické bílé klobásky či vinnou klobásu.