Zakysaná smetana je báječnou surovinou. Máme pro vás 6 tipů na její využití
Zakysaná smetana je mléčný výrobek s různým obsahem mléčného tuku v rozmezí nejčastěji od 10 do 38 %. Vyrábí se odstředěním tuku z mléka, který se následně pasterizuje a poté očkuje ušlechtilými bakteriemi mléčného kysání.
Zakysaná nebo kysaná smetana, kysanka je kysaný výrobek, který se vyrábí fermentováním smetany. Má sladkou až nakyslou chuť, proto může nahradit nejen bílý jogurt, ale také sladkou smetanu ve směsích na nepečené dorty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kde se používá zakysaná smetana
Všude tam, kde využijeme její univerzální chuť:
- Připravuje se z ní sametově jemná směs na nepečené dorty a prokládá se piškoty a ovocem.
- Je součástí smetanových krémů se želatinou v nepečených dortech.
- V kombinaci s tvarohem je to zdravá přesnídávka nebo krém do poháru.
- Je z ní skvělá zálivka na salát, ochucená solí, česnekem a různým kořením.
- Slouží ke zjemnění polévek - kulajda, boršč, špenátová nebo hokkaido polévka.
- Je výborná k ochucení smetanových omáček jako je houbová, koprová nebo svíčková.
Pokud máte chuť na něco se zakysanou smetanou, vyzkoušejte chutné palačinky podle následujícího receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 17 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
V akci: Kysané zelí teď koupíte jen za 13 Kč. Hodit se bude ke svatomartinské huse, do segedínu i na zelňáky
Koprové brambory: Levné jídlo z brambor voní anglickou slaninou a doplněné smetanovou omáčkou chutná božsky
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Komentáře