Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelníčky slavných: Angelina Jolie krmí děti vařenými brouky a pavouky
Zdroj: Wikimedia Commons, Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14939978

Asi není potřeba dlouho vysvětlovat, kdo je Angelina Jolie. A prohlásit o ní, že je možná nejslavnější herečka na světě, také není přehnané. Angelina umí zahrát sexy průzkumnici v akční jízdě stejně dobře jako ztrápenou matku v dojemném dramatu. Co má tato megastar ráda k snědku?

Méně je více?

Herečka Angelina Jolie má i v pětačtyřiceti letech úchvatnou postavu, kterou by jí mohla závidět nejedna dvacetiletá slečna. A není vůbec potřeba hledat za tajemstvím její štíhlé linie vědu nebo nějaké chirurgické zákroky. Její strava je stejně výjimečná jako její kariéra. Jak před časem uvedl magazín Grazia, Jolie prý konzumuje přibližně 600 kalorií denně a dává přednost potravinám s vysokým obsahem bílkovin. To znamená, že na jídelníčku štíhlé hvězdy najdete hlavně libové steaky a proteinové koktejly. Grazia dále napsal, že má herečka velmi ráda semínka jako třeba chia a z obilovin špaldu, proso a pohanku, a že každý den snídá hrst cereálií se lžící kokosového oleje.

Chcete jíst jako Angelina? Připravte se na brouky!

Angelina Jolie a její děti milují brouky. Ano, je to tak! Už roky jedí hmyz a je to součást jejich pravidelné stravy. Je to něco, co je v domácnosti slavné herečky naprosto normální. „Děti jsou zvyklé jíst škorpióny, zejména Shiloh,“ řekla Jolie v roce 2017 při promo akci k filmu First They Killed My Father, který herečka sama režírovala. „Shiloh miluje tarantule a vlastně nepohrdne žádným hmyzem,“ dodala herečka k jídelníčku svého potomka. „Všechny děti si rády dají pytel cvrčků místo brambůrků. Ale učím se brouky vařit lépe, aby dobře vypadali a přidávám trochu koření,“ prozradila hvězda filmů Tomb Raider a Pan a paní Smithovi.

I když tento zvyk může pro většinu lidí znít neobvykle nebo dokonce nechutně, je velmi běžný v některých zemích, zejména v asijských, kde to lidé dělají po staletí. A překvapivě se to uchytilo také v USA, protože se ukázalo, že brouci jsou vynikajícím zdrojem bílkovin.

Problémy s váhou

Nenechte se mýlit; problém s podváhou je stejně závažný, jako ten s nadváhou. Australská mutace světového showbyz časopisu OK! V roce 2018 v článku tvrdila, že Jolie má kvůli svým špatným stravovacím návykům nebezpečnou podváhu, a to pouhých 35 kilogramů. Bývalá manželka Brada Pitta údajně podle zdroje magazínu často zapomíná na jídlo, protože její život je extrémně rušný. Herečka podle informací OK! okusuje jen „jahody a grapefruity“ a vypije pár sklenic „horké vody a citronu“, aby se ujistila, že neomdlí hladem.

Článek dále tvrdil, že Jolie hladověla, aby si udržela míry. Nejmenovaný zdroj v něm prohlásil, že místo zdravého a sytého jídla herečka často kouří cigarety a pije kávu. Údajně to dělá dříve, než se její děti ráno probudí, aby neviděly její zlozvyky. Vznikla z toho obrovská kauza, kterou ovšem postupně vyvrátily papparazzi fotky, které zachytily Jolie několikrát jíst zdravou stravu dohromady s jejími dětmi a existuje dokonce fotka herečky se zmrzlinou. 

Komentáře

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více