Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

svatební hostina
Zdroj: Pixabay, Hans

Vegetariánská svatební menu nejsou žádnou výjimkou, ale jejich počet narůstá. Pokud se rozhodnete pro tento způsob hostiny, inspirujte se našimi tipy, abyste svatebčanům připravili dokonalý gurmánský zážitek

Vegetariánské svatební menu

Vegetariánské svatební menu také přichází v době, kdy se klade stále větší důraz na zdravé stravování. Protože mezi vegetariány jsou velké rozdíly, je třeba se ujistit, která jídla vlastně můžete připravit. Máme pro vás malý přehled, jak se různé vegetariánské směry liší.

Předkrm na vegetariánské svatbě

V případě předkrmů můžete volit mezi osvědčeným salátem caprese v nádherných elegantních barvách, hodí se ale také bruschetty se zeleninovou pomazánkou. Velmi efektně vypadá pomazánka s červenou řepou. K nádherné růžovofialové se hodí skvělá bílá celerová pomazánka. Můžete ji ozdobit plátky ředkvičky a zelenou petrželkou. Hrášková zelená pomazánka s avokádem vytvoří další výbornou barevnou kombinaci a jako bonus velmi dobře chutná. Pokud chcete nabídnout ovoce, můžete zvolit ovocný špíz, který je velmi dekorativní a chuťově pestrý: jahody, ananas, kiwi, meloun. Na svatební hostině se bude skvěle vyjímat.

Polévka na vegetariánské svatbě

Polévka v tomto případě nemůže být hovězím vývarem. Zvolit můžete ale třeba zeleninový vývar s těstovinami. Variantou je i ztracené vejce. Jak správně připravit ztracené vejce najdete třeba v tomto receptu. Výborným řešením je třeba vydatný brokolicový krém s mozzarellou, který můžete ozdobit třeba srdíčkem ze sýru, ale také půlkou vajíčka, vyloupanými ořechy. Jinou variantou je třeba francouzská cibulačka s krutony a samozřejmě se zeleninovým vývarem. 

Hlavní chod na vegetariánské svatbě

Skvělým řešením hlavního chodu v případě vegetariánského menu jsou různé druhy pečené nebo grilované zeleniny. Aťuž se rozhodnete pro mrkev, celer, cuketu, baklažán, papriku, nebo třeba cibuli, získáte množství výborných chutí. Nejenže lahodně chutná, ale když ji doplníte o různé druhy zálivek a dresinků, bude efekt dokonalý. Řešením jsou také třeba zelenino-sýrové špízy. Oblíbené je také výborné italské rizotto se sušenými rajčaty. Navrch se třeba hodí i olivy a kozí sýr.

Svatba

Co by to bylo za svatbu, kdyby se po ní novomanželé a hosté z řad jejich blízkých nesešli u dobrého jídla? Pořádná hostina ke svatbě zkrátka patří. Tradiční je oběd pro nejbližší rodinu a přátele,…

Bar pro následnou svatební zábavu

Na následné mlsání můžete připravit pro hosty různé mísy plné nejrůznějších sýrů z domácí i zahraniční nabídky. K tomu se hodí různé druhy zeleniny, kterou jednoduše napíchnete párátkem: cherry rajčátka, olivy, nakládané cibulky, případně další nakládaná zelenina.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více