Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milionové těstoviny: Million Dollar Spaghetti jsou bohaté, ale navzdory názvu při jejich přípravě spíš ušetříme
Zdroj: Toprecepty, Dooga

Hledáte nějaký nový neobvyklý recept na těstoviny? Pokud zároveň toužíte po něčem vydatném, jsou Million Dollar Spaghetti tou pravou specialitou pro vás. Nejnovější hit ze sítě TikTok uspokojí i ty největší jedlíky, chutná jako lasagne, ale rozhodně je mnohem méně pracnější. 

Těstoviny z TikToku

Million Dollar Spaghetti patří k nejnovějším virálním videím poslední doby. Na internetu se podobný recept na těstoviny sice objevil již před více než pěti lety, postupně se ale vyvíjel, až se z něj staly tzv. speciální špagety z TikToku.

Recept je přesně dokladem toho, jak se poměrně obyčejné jídlo může stát senzací, kterou chce každý ochutnat. Pokud patříte k těm, kteří rádi zkoušejí neobvyklé těstovinové recepty, jsou tyto špagety tou pravou dobrotou pro vás. 

Zapékané špagety

Million Dollar Spaghetti jsou spíš než klasickým těstovinovým pokrmem jakýmsi nákypem – pokrmem typu casserole, jak se označují speciality z mnoha různých surovin, jež jsou společně zapečené či dušené v jedné pánvi či pekáčku.

Půvab tohoto pokrmu spočívá v jednoduchosti přípravy a také v tom, že jde o ideální jídlo pro případ, že potřebujete nasytit větší množství strávníků, nemáte moc času a nechce se vám několik hodin postávat u plotny.

Navíc příprava vyjde poměrně levně a jídlem se zavděčíte snad každému, neboť je můžete i různými způsoby upravovat podle preferencí strávníků. 

S boloňskou a smetanovou omáčkou

Tyto na ingredience bohaté špagety se hodně podobají již zmiňovaným boloňským lasagním. Jde totiž o pokrm sestávající ze špaget, boloňské omáčky a světlé smetanové omáčky podobné bešamelu. Díky tomu je pokrm krásně šťavnatý, ale po zapečení na povrchu nádherně křupavý. 

Million Dollar Spaghetti můžete připravit z různých druhů mletých mas, světlou omáčku lze udělat z čerstvého krémového sýra, kysané smetany, ale i ricotty nebo dietnějšího sýra cottage. Kromě parmazánu je možné celý pokrm posypat i mozzarellou, která je chuťově jemnější. A jak tedy tyto milionové těstoviny uděláte?

Budete potřebovat: 500 g nevařených špaget, 1 kg mletého hovězího masa, olej, 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 700 ml (1 větší balení)  již hotové omáčky na těstoviny Marinara, 1 plechovku rajčat nakrájených na kousky, 230 g smetanového sýra, ¼ šálku zakysané smetany, 1 šálek sýra ricotta, 2 hrnky strouhaného sýra mozzarella, ⅔ šálku strouhaného parmezánu, 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, sůl a pepř podle chuti. 

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a obdélníkovou formu na pečení vymažte máslem nebo olejem. Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm mleté hovězí maso. Slijte přebytečný tuk, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a několik minut opékejte, dokud cibule nezměkne. K masové směsi přidejte všechnu Marinara omáčku a nakrájená rajčata a promíchejte. 
  2. Špagety uvařte podle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte je a propláchněte.
  3. V míse smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu a ricottu a dobře promíchejte.
  4. Do připravené zapékací misky dejte polovinu uvařených těstovin a přidejte polovinu masové omáčky. Na omáčku navršte lžící smetanovou směs a navrch dejte zbytek nudlí. Na nudle přidejte zbytek masové omáčky a uhlaďte ji do rovnoměrné vrstvy. Celý pokrm posypejte nastrouhanou mozzarellou a parmezánem. 
  5. Formu zakryjte alobalem, vložte na 30 minut do předehřáté trouby, pak odstraňte alobal a pokračujte v pečení ještě 10 minut, dokud nákyp na povrchu nezezlátne. Vyjměte a nechte 15 minut odpočívat. Hotový pokrm můžete ozdobit čerstvou petrželkou.
@typhaniecooks Finally made the #ViralTikTokSpaghetti aka #MillionDollarSpaghetti #typhaniecooks ♬ original sound - user95765894955


 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více