Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Užijte si babí léto v kuchyni. Tyhle vychytávky vám ho zpříjemní
Zdroj: Pixabay

Možná jste čekali, že v tuto dobu budete doma k snídani vařit horký čaj, k obědu něco pořádně výživného a večer rodině naservírujete hrnec vařící polévky. Jenže léto nekončí, a tak si můžete dopřát klidně to, na čem jste si pochutnávali během prázdnin.

Užívejte si prostě to, že jsou ještě krásné dny, i když večer už bývá chladno. A vyzkoušejte a otestujte zajímavé novinky, které vám pobyt v kuchyni vylepší.

Základní pilíře domácího baru

Vybavit si domácí bar může být hračka. Rozhodně by v něm neměl chybět rum, jaký ale vybrat? Pro dobré drinky je základem kvalita, a proto se vyplatí soustředit se na ni. V široké nabídce rumů Plantation najde každý svou srdcovou záležitost, do drinku, ale i k samotnému popíjení. V profesionálních barech nechybí bílý rum Platonic 3 Stars a tmavý Plantation Original Dark. Poznejte při domácím míchání drinků, čím si své místo na výsluní zasloužily. Rum Plantation Grande Réserve vonící po grilovaném kokosu, vanilce a tropickém ovoci se ve vašich drinkách se bude vyjímat přímo skvěle, je ale také adeptem na popíjení rumu samotného! Vlajkovou lodí portfolia rumů Plantation je Plantation XO 20th Anniversary. Byl vytvořený k 20. výročí Alexandra Gabriela, klíčové osoby rumu Plantation a významného odborníka světa rumu, v pozici master blendera. Rumy Plantation pořídíte na www.warehouse1.cz.

Čtyři období v kuchyni

Milujete vaření ze sezónních surovin? Kterou máte nejraději? A stává se vám, že na některou zapomenete a pak vás to mrzí? Inspirujte se novinkou od Topreceptů. Jmenuje se Náš rok v kuchyni a najdete v ní přes 200 prověřených a vyladěných receptů rozdělených do čtyř rubrik podle ročních období tak, aby mohly být inspirací po celý rok. Recepty jsou tematicky řazené a obohacené zajímavými a čtivými tipy a vychytávkami. Každý recept je také doplněný o celostránkovou fotografii a QR kód, pomocí něhož je možné si přehrát videorecept.

Zapracujte na sobě

Máte rádi jídlo, ale pohyb vám nic neříká? Vadí vám, že nejste ve formě, ale nevíte, jak začít, abyste se do ní dostali? Potom je nový kurz Extrakurzůl jako stvořený právě pro vás. Jmenuje se Zhubněte jednou provždy s Liborem Mattušem a dozvíte se v něm celou řadu zajímavých informací a tipů. Třeba zda má při hubnutí smysl počítat kalorie, jestli je běhání nejlepší cestou, jak hubnout, ale i zda je opravdu důležité jíst 5x denně. Mluvit se ale bude také o chladové terapii a o tom, proč chladem spálíte více kalorií než jakýmkoliv jiným způsobem.

Na gril!

Stejně jako nekončí léto, nekončí ani grilovací sezóna! Tak si dopřejte něco extra! Rychlá příprava a intenzivní zážitek. Přesně to je pálivá grilovací řada PIRI-PIRI, která je přímo stvořená pro fanoušky ostrých chutí. V marinádě z portugalské chilli papričky na vás čekají sous vide PIRI-PIRI žebra, vepřová krkovice nebo Královská kuřecí křidélka PIRI-PIRI, ale i pikantní burgery a pro menší hlad i PIRI-PIRI špekáčky nebo tyčinky. Vše stačí hodit na gril a užít si nezapomenutelný ohňový zážitek se vším všudy.

Profík u sporáku

Toužíte vařit jako profík, ale zatím aspirujete spíš na pejska a kočičku? Tak to změňte! Publikace od Apetitu je pro vás jako stvořená – jmenuje se totiž Kuchařka pro začátečníky! Provede vás přípravou oblíbených jídel, která díky srozumitelně napsaným receptům zvládne opravdu každý. Obsahuje několik kapitol, jako je Servis, kde se naučíte sestavit nákupní seznam a organizaci kuchyně, Malá jídla, která vás inspiruje třeba k dobrým snídaním či svačinám, polévky, tuhle kapitolu netřeba vysvětlovat, ale i kapitolu Z domova a Ze světa.

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více