Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Web Toprecepty.cz slaví patnáct let od založení. Na svém „kontě“ má desítky tisíc receptů, miliony shlédnutých stránek, kuchařské knihy, video návody a mnohé další. Pustíme vás dnes do „topreceptí“ kuchyně a poodhalíme její tajemství.

Zpátky do minulosti

Všechno začalo v Olomouci v roce 2008. Tehdy se 16letý student Libor Hoření a programátor Radek Jurný rozhodli, že udělají web o vaření, ačkoliv sami vařit neuměli. Věřili si, že dokážou naprogramovat lepší a hezčí web, než jaké v té době o vaření existovaly.

Do nově vzniklé online kuchyně se brzy začali stěhovat návštěvníci jiných stránek a autoři webu jim vycházeli vstříc. Jejich přáním totiž bylo, udělat web tak, aby byl přátelský, domácí a aby se tam všichni cítili dobře. A to se povedlo!

Jedna velká rodina

Toprecepty.cz byly od začátku založeny jako komunitní web, neboli jedna velká online domácí kuchyně, kde se lidé virtuálně potkávají, sdílejí své recepty, radí si, pomáhají a navazují třeba i nová přátelství.

Dnes má web již 100 tisíc registrovaných uživatelů a další statisíce, přesněji řečeno miliony, stránky navštěvují bez registrace. Měsíčně na Toprecepty.cz zavítají až tři miliony Čechů. Těm všem má tahle kuchyně co nabídnout!

Na stránkách webu totiž najdete přes 60 tisíc receptů, tisíce článků ze světa vaření, stovky užitečných rad a triků, přes dva tisíce video receptů, kulinární slovník, kalendář, zajímavé ankety a mnoho dalšího.

Pro milovníky klasiky je zde edice tištěných video kuchařek, do které každoročně přibývají další přírůstky. Ve virtuálním obchodě můžete kromě kuchařských knih zakoupit také stylové prkýnko, zástěru, univerzální otvírák či nákupní tašku.

Zásadní milníky

V každé z výše zmiňovaných sekcí navíc stále přibývají další „ingredience“. Pojďme si teď připomenout, jak se postupně přimíchávaly.

  • V roce 2008 byl založen web Toprecepty.cz a čtenáři na něj hned začali přidávat své vyzkoušené recepty a začali si radit v diskuzních fórech. Mezi dodnes nejúspěšnější diskuzní fóra patří Co dnes uvařit? a Pokec úplně o všem.
  • V roce 2009 vznikl na webu Magazín a byl zde publikován první článek. Dnes má tato sekce tisíce článků ze světa vaření a nejdete zde i zajímavé rozhovory, reportáže či testy.
  • V roce 2009 byla založena facebooková stránka Toprecepty.cz, na které je dnes již skoro půl milionu sledujících.
  • V roce 2010 bylo na web vloženo již 10 000 receptů a přidáno přes 100 000 komentářů.
  • V roce 2011 byl vydán první stolní kalendář a přidán nejúspěšnější recept na Nadýchaný hrnečkový perník, který si do dnešního dne zobrazilo 3,5 milionu čtenářů.
  • V roce 2013 bylo u receptů celkem již 100 000 fotografií.
  • V roce 2016 byl registrován 50 000. člen komunity a na webu bylo více než 500 000 komentářů.
  • V roce 2017 byl natočen první recept.
  • V roce 2020 byla přidána hvězdičková hodnocení receptů, podle kterých se čtenáři dodnes orientují. Víc hvězdiček rovná se více lidmi vyzkoušený a tím pádem ověřený recept.
  • V roce 2021 byla vydána první kuchařská kniha. Unikátní je dodnes tím, že jde o první tištěnou video kuchařku. Každý recept má QR kód, přes který se pomocí mobilu dostanete během sekundy na video, jež vás procesem přípravy jídla provede. Dnes má web na svém kontě celkem 5 kuchařek.
  • V roce 2021 byla napsána první hesla v kulinářském slovníku.
  • V roce 2021 vznikla sekce Tipy a triky, kde každý den přibývají užitečné rady ze světa vaření.
  • V roce 2022 byly vydány další kuchařky a rozšířil se tým Magazínu i sekce Tipy a triky. 
  • V roce 2023 byla vydána dosud nejobjemnější kuchařka Náš rok v kuchyni

Doporučené video

Co dál? Navázali jsme úspěšnou spolupráci s předními šéfkuchaři, cukráři, sommeliery a dalšími odborníky, třikrát jsme se zúčastnili natáčení MasterChef Česko, zrecenzovali jsme desítky podniků a natočili stovky takzvaných kitchen-hacků (neboli triků do kuchyně). A nekončíme. Denně se snažíme budovat web tak, aby se vám pořád líbil. 

Tým, který tvoří pro vás

Toprecepty.cz by nebyly tím, čím jsou, jednak bez svých věrných čtenářů, ale také bez věrných uživatelů, kteří tvoří obsah stránek, a bez každodenní mravenčí práce zhruba tří desítek lidí.

Nelze vyjmenovat všechny, ale velké díky patří zejména moderátorskému týmu, členům redakce Magazínu, autorkám rad ze sekce Tipy a triky, tvůrcům a koordinátorům videí a dalším.

Ti všichni každý den navlékají pomyslné zástěry, aby pro vás v „topreceptí online kuchyni“ navážili přesné množství slov, umíchali z nejčerstvějších surovin ty nejlepší rady a tipy a připravili vám tu nejchutnější krmi, ke které se budete stále vracet. A za to, že se stále vracíte, zase děkujeme my vám!

Témata

Recepty k tomuto článku

Komentáře

toprecepty.cz toprecepty.cz

1. 11. 2023 20:06

danila: Moc děkujeme za milý komentář

danila

1. 11. 2023 11:22

Rada chodím na túto stránku, sú tu výborné recepty, zaujímavosti, rady .Vidieť, že stránku tvoria skvelí ľudia...;-)

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více