Jak ozvláštnit grilování? Zkuste ananas ve slanině nebo třeba grilovaná jablka
19. 7. 2016 Tipy a triky
Grilování, to není jen flák masa na roštu. Oblíbená letní kratochvíle, která povyšuje přípravu večeře na společenskou zábavu, může být i nevšední. Pozvěte sousedy a vyzkoušejte některý z našich grilovacích tipů. Třeba takový ananas ve slanině je vynikající!
Grilování je zábava
Naložit maso, vylézt na zahradu, nalít si limonádu nebo otevřít pivo a rozpálit gril - no může být lepší způsob trávení slunečného prázdninového odpoledne? Domácí grilování máme skrze popkulturu nejvíce spjaté s USA, je to ale způsob přípravy pokrmů, který je už dlouho rozšířen po celém světě. Na rošt se dá hodit prakticky cokoliv - klobásky, hermelín, krkovice nebo jiné maso vykoupané v marinádě. Ale grilovat nemusíte jen maso. Skvělé jsou i různé druhy zeleniny, na grilu dokonce vyrobíte i sladké dezerty.
Odvažte se u roštu
Pokud patříte mezi vegetariány, grilování pro vás rozhodně není zapovězené. Stačí, když požádáte, aby se váš nemasový pokrm připravil jako první - kvůli šťávě z masa - všechno je stoprocentně nezávadné. Už jste někdy zkoušeli například grilovaný sýr Halloumi? Polotvrdý sýr z Kypru je vyráběný z kozího a ovčího mléka a občas je dochucen mátovými lístky. To mu dodává lehkou chuť a na grilování je ideální i konzistenčně. Vyzkoušejte ho například v kombinaci s rukolou a rajčaty:
Vegetariánská dobrota
Pokud máte u stolu vegetariána, který má opravdový hlad, připravte mu jídlo, které ho dokonale zasytí a ještě jej chuťově uspokojí. Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem je plné živin, krásně barevné a neskutečně dobré!
Celer (nejen) pro dietářky
Celer máme zafixovaný jako extrémně nízkokalorickou zeleninu, kterou chroupou jen ženy posedlí štíhlou linií. On ale může být i velmi chutný, obzvlášť, pokud se dobře dochutí, hodí na gril a doplní vhodným dipem...
Dezert z grilu
Kdo říká, že na grilu se dají připravovat jen slaná jídla? Na závěr zahradního hodování můžete svým hostům nabídnout i grilovaný dezert. Grilovaná jablka s nivou a ořechy jsou ideální kombinací slaného a sladkého a skvěle se hodí například k bílému vínu:
Ananas + slanina = VSL
Nemusíte být fanoušky pizzy Hawai, aby vám zachutnal grilovaný ananas obalený ve slanině. Podobně se dají připravit třeba švestky nebo banán, ale sladko-kyselý ananas se k vypečené slanince hodí zkrátka nejvíce.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak vybrat hovězí zadní maso. Co se hodí na tatarský biftek a co na minutky
Hovězí maso zadní má více kvalitní svaloviny, jen malé množství šlach, tuku a vaziva. Je charakteristické libovostí. Kvalitní hovězí maso z mladých… Číst více
Kombucha, čajová tibetská houba: Jak se o ni starat a jak ji konzumovat
Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj z oslazeného černého nebo zeleného čaje. K fermentaci je využívána symbiotická kolonie kvasinek a… Číst více
16 receptů na snadná minutková jídla: Do půl hodiny budete mít uvařeno
Mezi nejznámější minutky z restaurací se řadí zejména různé druhy masa připravované na pánvi, nejčastěji ve formě medailonků, plátků nebo nudliček.… Číst více
Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
Ples jako Brno je každoročně přehlídkou nejen… Číst více
Jak se dělí telecí maso? Využití jednotlivých částí
Dělení telecího masa Telecí je maso skotu do stáří asi 8 týdnů. Maso je jemné chuti i struktury, bez tuku, lehce stravitelné, proto se doporučuje… Číst více
Vepřová játra v minutkové úpravě jsou křehké a chutné jídlo
Vepřová játra jsou kvalitní a poměrně levná surovina s mnoha možnostmi využití. Kromě paštik a knedlíčků do polévek z nich můžeme připravit i… Číst více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Taky patří čína z kuřecího masa s rýží k vašim… Číst více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Připravte si čínské placičky, směs masa… Číst více
Roštěná à la Stroganoff: Šťavnaté a křehké maso chuťově ladí s kyselou omáčkou. Šmrnc dodá závěrečné flambování
Roštěná à la Stroganoff je pokrm pocházející z… Číst více
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Plesová sezona odstartovala a nastal tak čas… Číst více
Komentáře