Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Počasí se zřejmě už definitivně umoudřilo a nastal čas vyrazit na zmrzlinu. Kde ovšem v Praze najít skvělou chuť v kombinaci s přiměřenou cenou a dostatečnou porcí? Naše redaktorka Nikola vyrazila do terénu a odpověděla na tyto důležité otázky.

Vzhůru za chutí

Sluníčko a příjemná teplota kolem 22 stupňů, to už je důvod se vypravit na zmrzku. Když už, tak to však chce najít nějakou skvělou prodejnu, kde dostaneme víc, než jen točenou ovocnou vodu. Proto se Nikola podívala do tří podniků, kde si na nedostatek zákazníků rozhodně nestěžují. A kde je kouzlo jejich úspěchu?

Skvělý výběr a velká fronta

Jako první navštívila naše redaktorka populární Angelato, konkrétně jeho pobočku na Malé Straně. Po prvotním „šoku“ z dlouhé fronty před vchodem však měla díky rychlému personálu, který odbavuje zákazníky velmi svižně, nejen vybráno z atraktivní nabídky, ale i nakoupeno.

První přišla na řadu pistáciová. „Je tak akorát sladká, a chuť pistácie je opravdu poctivá,“ zhodnotila Nikola. „Dokonce si ji můžete dát i ve vegan verzi,“ dodala s tím, že za kopeček zde zaplatíte 59 korun. Za stejnou cenu ochutnala netradiční zmrzlinu, a to rebarborovou. „Originální druh, ovocná, s jemnou, ale svěží chutí,“ ocenila naše redaktorka.

Sušenková zmrzlina a poctivý citrón

Druhou zastávkou byl podnik Crème de la Crème ve Francouzské ulici na Vinohradech, kousek od náměstí Míru. U zavedeného zmrzlinářství se fronta také dala očekávat, tentokrát se ovšem zmenšovala o trochu pomaleji. Nikola tady nejprve sáhla po kopečku zmrzliny Oreo. „Byla plná velkých kousků sušenek a ocení ji hlavně milovníci této sladkosti a zmrzlin mléčného základu,“ popsala redaktorka s tím, že ji zmrzlina skutečně zasytila.

Jako kontrast zvolila citronovou, která byla „super kyselá a velmi osvěžující“. Zde zaplatíte za kopeček 64 korun, ale malinko vyšší cena se odráží ve velikosti porce.

Bylinka a rakytník

Dvě speciální příchutě, mátovou a rakytníkovou, vyzkoušela Nikola při své třetí návštěvě, tentokrát ve Zmrzlináři, kterého najdete také na Vinohradech, ve Slezské ulici. Tentokrát se to obešlo bez fronty a kopeček za 40 Kč, nejmenší ze všech testovaných, konkrétně mátové a rakytníkové zmrzliny, tak byl nakoupen velmi rychle.

„První krásně voněla po čerstvě natrhané mátě a bylo to něco mezi ovocnou a smetanovou zmrzkou,“ zhodnotila Nikola. Druhá, rakytníková, byla podle jejích slov lehce štiplavá, dost kyselá, ale opět krásně a čerstvě voněla. „Byla to taková zkouška, protože jsem si vůbec nedovedla představit, jak mi bude chutnat. Znovu bych si ji asi nedala, chuť byla opět kyselejší a hodně intenzivní, ale bylo to určitě zajímavé vyzkoušet,“ dodala naše redaktorka.

Náš tip: Pokud jste milovníky čokoládové zmrzliny, připravte si ji doma podle našeho videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více