Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ne každým potravinám svědčí chlad ledničky. Jistě budete překvapeni, že to platí i pro některé druhy zeleniny a ovoce, které právě v chladu mnozí z nás běžně skladují. Seznamte se s potravinami, které déle vydrží a jsou chutnější a čerstvější právě mimo ledničku.

Avokádo

Ukazuje se, že nejlepší pro skladování avokáda je pokojová teplota, při které může toto ovoce správně dozrát. Pokud jste koupili nezralý plod, urychlíte jeho dozrání skladováním v misce.

Bazalka

Skladování bazalky v chladu je obrovskou chybou. Listy bazalky totiž v ledničce rychle zvadnou a vysuší se. I bazalku zasaženou chladem můžete přivést zpět k životu. Dejte ji do keramické nebo skleněné nádoby naplněné vodou a vystavte ji světlu na okenní parapet.

Meloun

Že je vychlazený meloun tím nejlepším letním osvěžením? Bohužel! Meloun je přímo napěchovaný silnými antioxidanty, jako je lykopen či zeaxanthin, které právě chlad dokáže zničit. To platí zvlášť o melounu nakrájeném na plátky.

Tropické ovoce

Ananas, mango, kiwi a další druhy tropického ovoce již ze své podstaty špatně snáší chlad. Naopak milují vyšší teploty, v kterých správně dozrají a neztratí nic ze svých živin.

Cibule a česnek

Možná tomu nebudete chtít uvěřit, ale ani cibuli a česneku se v lednici nedaří nejlépe. Cibule a česnek zůstanou nejvíce čerstvé při pokojové teplotě na suchém a tmavém místě, kde vydrží bez problému až dva měsíce. Neskladujte je však v hermeticky uzavřených nádobách a společně s bramborami.

 

TopRecepty.cz

Aj, něco se připálilo a teď to nefunguje… (chyba 500)

Omlouváme se. Při zpracování požadavku nastala chyba a tato stránka nemůže být zobrazena.
Prosíme opakujte požadavek nebo zkuste stránku zobrazit to později.

Přejít na hlavní stránku