Valentýnské krabičky plné dobrot
30. 1. 2017 Tipy a triky
Blíží se svátek všech zamilovaných, a proto využijte této příležitosti a obdarujte milým dárkem nejen svoji lepší polovičku, ale i členy rodiny, kamarády či kolegy. V současnosti jsou v oblibě zejména ručně vyráběné jedlé dárky – jelikož do jejich výroby musíte investovat svůj čas i talent, dáte jimi darovanému najevo, jak vám na něm záleží. Inspirujte se naším nápadem a vyrobte si valentýnské krabičky plné dobrot, které všechny z vašeho okolí zaručeně mile překvapí.
1. Připravte si malou krabičku. Její vnější i vnitřní stranu ozdobte balícím papírem, samolepícími dekoracemi nebo washi páskami.
2. Rozmyslete si, jaký vzkaz v podobě sladkých dobrot chcete do krabičky vložit. Ze sladkých těst a hmot můžete vykrajovat nejen písmena a čísla, ale i symboly jako například srdce, Amorův šíp či populární smajlíky.
3. Do krabičky vložte dekorativní papírové košíčky na muffiny. Jejich velikost a odstín přizpůsobte vzhledu a tvaru krabičky.
4. Vykrajujte nebo modelujte milý vzkaz pro obdarovaného. Upečte si tenký perník nebo piškot, z něhož pomocí vykrajovátek nebo nože vykrajujte požadované tvary. Pokud nechcete péct, práci vám velmi usnadní tvárný a chuťově vynikající fondán nebo marcipán, který navíc můžete ozvláštnit potravinářskou barvou. Stejně tak můžete použít libovolné těsto na nepečené cukroví.
5. Vzkaz můžete vytvořit z různých moučníků. Volná místa v krabičce pak vyplňte kupovanými čokoládovými pralinkami.
Při přípravě těchto krabiček myslete na obdarované a pokuste se jim výběrem ingrediencí strefit do chuti. Úspěch vás zaručeně nemine.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Blanšírování je klasická kuchařská technika, která spočívá v krátkém spaření nebo velmi krátkém povaření a následném rychlém ochlazení blanšírovaných… Číst více
Jak snadno tvarovat a péct rohlíky. Domácí mohou být lepší než od pekaře
Máte rádi rohlíky a jejich tvarování a pečení se vám stále nedaří? Říká se, že cvičení dělá mistra. A možná vám to s naším návodem půjde lépe Jak… Číst více
Jak si vyrobit ovocnou šumivou bombu, která vytvoří z každého nápoje originální drink
Šumivé ovocné bomby jsou perfektním zpestřením jakéhokoliv nápoje. Skvěle se hodí do vína, šampaňského, šťávy, džusu, alkoholického koktejlu, ale i… Číst více
To nejlepší z babiččina zářijového receptáře: Využijte bohatou hojnost úrody
Na polích dozrály makovice, sklízí se okopaniny, v zahradách a sadech dozrává ovoce. Také zahrádky nabízejí bohatou úrodu zeleniny, o kterou jsme se… Číst více
10 rad, jak správně uchovávat potraviny: Vyhněte se moučným červům, ztvrdlému cukru nebo žluklým ořechům
Dostávají se vám ve spíži nebo v komoře do mouky… Číst více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Také milujete žloutkové věnečky, španělskou pochoutku churros nebo řezy zvané mraky? Jsou vyrobené z tzv. odpalovaného těsta, z kterého mají některé… Číst více
Pařížskou šlehačku snadno připravíte i doma: Bude chutnat jako z luxusní cukrárny, před šleháním se ale musí dobře vychladit
Milujete pařížskou šlehačku a rádi byste si ji… Číst více
Farmářka vysvětlila, jak skladovat brambory i v paneláku: Stačí dodržet dvě základní věci, na balkon ale nespoléhejte, radí
Skladování potravin je věčným tématem, mnoho… Číst více
Jak uskladnit jablka. Poradíme, jak je nejlépe uchovat přes zimu
Naše tradiční ovoce - voňavá jablíčka - patří k tomu nejzravějšímu, co zahrady nabízejí. Říká se, že už jedno snězené jablko denně významně zvyšuje… Číst více
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Co je omládek Omládek je drožďový kvásek, díky kterému můžeme v receptu použít menší množství kvasnic a kvasinky v těstě mají lepší rozjezd. Těsto… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře